Skip to main content

Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo schenken deel opbrengst OBOP 21 aan goed doel AWEL vzw

03

Mei 2021

Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo hebben besloten om een deel van de opbrengst van de Online Belgian Taekwondo 2021 aan een goed doel te schenken. Het goede doel dat hiervoor uitgekozen werd is de vzw AWEL. Een mooi initiatief dat een luisterend oor schenkt aan kinderen en jongeren in moeilijke situaties.

Leden informatie

Bij de leiding van Taekwondo Vlaanderen klonk de motivatie zo:"Gezond sporten is niet alleen kwestie van je fysiek goed voelen maar is ook een verhaal van mentale gezondheid. Voor jongeren is het vandaag de dag niet vanzelfsprekend om je altijd goed in je vel te voelen en daarom is een vzw als AWEL een zeer mooi en bereikbaar initiatief voor kwetsbare jongeren." 

"Jongeren kunnen mailen, chatten of bellen en ze staan vrijwel onmiddellijk in contact met een medewerker van AWEL. Meer dan de helft van onze leden zijn jongeren onder de 18 jaar. Daarom vinden we het zo belangrijk dat een vzw als AWEL bestaat en goed kan werken. De keuze om een deel van de opbrengst aan dit goede doel, lijkt ons dan ook zeker gerechtvaardigd."

Binnenkort zal een vertegenwoordiger van Taekwondo Vlaanderen de check van 400 euro overhandigen aan een medewerker van AWEL vzw.  

Recent nieuws

Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo schenken deel opbrengst OBOP 21 aan goed doel AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo hebben besloten een deel van de opbrengst van de Online Belgian Open Taekwondo 2021 te schenken aan het goede doel AWEL vzw.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we ex-topsporter Martijn Willlemsen. Vandaag geeft hij zijn ervaringen door aan jonge atleten en gaat hij voluit voor een carrière in de academische wereld.

Lees meer
Corona-update 26 april 2021

Vanaf vandaag, 26 april, gaan er enkele versoepelingen van start. Ontdek hier wat dit concreet inhoudt voor je club.

Lees meer
Club in de kijker: Chon Ji Schilde

Voor de club in de kijker van april reizen we van het Limburgse Bilzen naar de provincie Antwerpen. In de mooie gemeente Schilde is daar al sinds jaar en dag de club Chon Ji Schilde gevestigd. Wij babbelden met hoofdtrainer Eric Ceunis over de rijke geschiedenis van de club, de nadruk op recreatieve sportbeoefening en gelukkige leden van 7 tot 70 jaar.

Lees meer
Webinar 'Blessurepreventie'

Op 27 mei staat er opnieuw een interessante webinar op de planning.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Karim Dighou?

Ex-topsportcoach Karim Dighou werkt en woont nu aan de andere kant van de wereld in Australië! Wij vroegen ons af hoe het met hem ging en namen contact op. Het relaas van die babbel vindt u hier.

Lees meer
Club in de kijker: Academy Pyong Won

Voor de club in de kijker van de maand maart maakten we een virtueel ommetje langs Academy Pyong Won in Bilzen. Wij spraken er met hoofdtrainer Nathalie Schils over all-round taekwondo, kidstrainingen en alles doen voor een lach op de gezichten te toveren.

Lees meer
Corona-update 25 maart 2021

Op 27 maart wordt een 'paaspauze' ingelast. Ontdek snel wat dit betekent voor jouw sportclub.

Lees meer