Skip to main content

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

17

Nov 2022

De amper 18-jarige Sarah Chaari uit Charleroi heeft op dinsdag 15 november een historische prestatie geleverd! Op het WK Taekwondo in Mexico pakte ze de wereldtitel in de klasse -62. Knap van de jongedame die in augustus nog wereldkampioen werd bij de junioren. 

Leden informatie

Normaal duurt het even in taekwondo voor je de stap omhoog van junioren naar senioren hebt verteerd. Maar niets daarvan voor Sarah Chaari. In hetzelfde jaar dat ze de wereldtitel veroverde bij de junioren, pakt ze dus ook de wereldtitel bij de senioren. Ongezien en nooit gebeurd in het internationale taekwondo! Omdat ze meteen top was in het wereldbekercircuit bij de start van het seizoen was ze wel meteen naar voren geschoven als één van de schaduwfavorieten voor het WK in Mexico. Haar gouden zegetocht in Guadalajara werd ingezet met zeges tegen de Verenigde Staten, Duitsland en het sterke China. In de halve finales klopte ze de Britse Powell in een nagelbijter en ook de finale tegen de Griekse verrassing Sarvanaki, werd een thrillerzege.  

Proficiat Sarah Chaari, proficiat aan haar moederclub Tollyo Academy, proficiat ABFT, proficiat Team Belgium vanwege Taekwondo Vlaanderen. 

Recent nieuws

Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer
Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Lees meer
17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Lees meer
Vrijwilliger op de Belgian Open 2024

Schrijf je in als vrijwilliger voor onze Belgian Open 2024 en kom terecht in een tof en gezellig team.

Lees meer
Twee keer brons op EK cadetten in Servië

Meteen succes op dag 1 van het EK taekwondo voor cadetten in Servië.

Lees meer
Interview met Erik Baert over seminarie van GM John Deuk Moo Hur

Wij vroegen aan voorzitter Erik Baert waarom de stage van GM John Deuk Moo Hur op 18 en 19 november zo de moeite waard is om naar toe te komen en keerden overtuigd naar huis. Wij doen mee! U toch ook?

Lees meer
Loting A-klasse Open ILYO Poomsae 2023

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Club in de kijker Keumgang Hasselt

In de maand september zetten we met Keumgang Hasselt één van de oudste clubs van Taekwondo Vlaanderen in de kijker.

Lees meer