Skip to main content

Interview Nicholas Corten na zege op WTE Club Championships in Zagreb

08

Dec 2020

Topsporter Nicholas Corten heeft de lange coronapauze in het competitiesparren enorm goed verteerd. Vorige week won hij het toernooi in de klasse -80 op het WTE Club Championship in Zagreb na drie zeges. Wij spraken met Nico over zijn sterke wederoptreden en blikten meteen vooruit naar het spannende jaar 2021 dat hopelijk heel wat in petto heeft voor de Vlaams-Brabander.

Leden informatie

Proficiat Nicholas, hoe was het om eindelijk weer op de mat te staan voor een competitie?

Nicholas: “Heel leuk. We hebben er enorm lang naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover. Door de zeer strenge veiligheidsmaatregelen was het een aparte ervaring, maar dat deerde mij niet. Ik was gewoon blij dat ik weer kon kampen.”

Leg eens uit wat er gedaan werd om het virus buiten te houden?

“Buiten de maatregelen die we hier ook kennen zoals verplichte mondmaskerdracht, behalve wanneer je effectief moest kampen, en regelmatige temperatuuropnames, moesten we ook een recente negatieve coronatest voorleggen. Alles speelde zich ook af in één en hetzelfde hotel. Van de registratie, weging over competitie tot het overnachten. En daar mochten we ook maar contact houden met onze eigen bubbel. Lekker bijkletsen met iedereen zat er dus niet in. Maar nogmaals, ik klaag zeker niet. Ik ben blij dat we weer aan competitie kunnen doen.”

Na zeven maanden plots weer een wedstrijd. Dat moet raar aangevoeld hebben in de aanvangsminuten van de eerste kamp?

“Dat kan ik alleen maar bevestigen. Het was dubbel. Ik heb op fysiek vlak bijzonder hard labeur geleverd, dus ik wist dat het op dat vlak goed zat. Maar een professionele kamp is toch nog iets anders. Logisch dus dat het in de eerste kamp nog behoorlijk roestig was (lacht). Maar in de halve finale en finale ging het al een stuk beter. De finale tegen Julio Ferreira was toch een stevige waardemeter. En die won ik vlot. Laten we zeggen dat ik het seizoen goed begonnen ben.”

Komend weekend kom je ook in actie in Bosnië. Wat mogen we daar verwachten?

“Geen idee. Het enige wat nu telt voor mij is om in perfecte vorm aan de start van het Europees kwalificatietoernooi van de Spelen te verschijnen, einde januari. Die zege in Kroatië was mooi en het heeft mij de bevestiging gegeven dat ik op goede weg ben. Maar het kadert allemaal in de voorbereiding op die olympische qualifier.”

Dat toernooi komt er snel aan (30 en 31 januari 2021). Veel van je concurrenten doen niet mee aan de wedstrijden in Kroatië en Bosnië. Het is een beetje tasten in het duister in welke vorm zij op die belangrijke afspraak gaan verschijnen?

“Coach Alireza Nassrazadany en ikzelf concentreren ons alleen op onze voorbereiding. Wij gaan er alles aan doen om zo fit en sterk mogelijk aan dat toernooi te beginnen. Alireza heeft zelf een wereldtitel op zijn palmares staan en weet wat er moet gebeuren om op zo’n toernooi te pieken. We gaan in januari ook nog proberen om een paar sparringpartners te strikken. Mijn vaste partner op topsport is Abdullah Sediqi. Een topatleet maar hij kampt in de klasse -68. Sparren tegen toppers van mijn gewicht kan mij nog net iets beter maken. Elk detail kan het verschil maken.”

Bedankt voor het interview!!

Recent nieuws

Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer
Fit en gezond het nieuwe jaar in

2021 nadert zijn einde! Tijdens de feestdagen genieten we meestal van veel lekker eten en drinken met onze naasten. Ons lichaam is dit echter niet gewend. In dit artikel leest u hoe u de feestdagen fit en gezond doorkomt.

Lees meer