Skip to main content

Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

13

Aug 2021

De Olympische Spelen in Tokio zijn nog geen week afgelopen, maar Abdullah Sediqi (25) is al een tijdje weer in het land. Onze topsporter maakte een sterke beurt op de Spelen. Sediqi verloor dan wel in de eerste ronde, maar maakte het de Chinese olympische kampioen Shui Zhao bijzonder lastig en verloor slechts met een heel klein verschil (20-22). Wij belden Abdullah voor een terugblik op zijn eerste olympische avontuur.

Activiteit

Dag Abdullah, met welk gevoel blik je terug op de Spelen?

Abdullah:“Nu met een goed gevoel. In de uren na mijn verlies tegen die Chinees, was ik zwaar ontgoocheld. Ik heb alles gegeven in die partij. Ik ben voluit gegaan van de eerste tot de laatste seconde. Pas na afloop zag ik dat hij twee punten meer had dan mij. Aanvankelijk overheerste de ontgoocheling, maar na verloop van tijd is dat veranderd in trots.”

Jammer dat je meteen tegen de olympische kampioen werd uitgeloot. Je was nochtans in vorm?

“Klopt. Ik heb mij voorbereid op de Spelen met een stage in en bij het Iranese nationale team. Dag in, dag uit sparren tegen sterke jongens uit mijn gewichtsklasse. Dat had ik nodig en dat heeft mij sterker gemaakt. Spijtig genoeg, net niet sterk genoeg om tegen Zhao te winnen. Als ik hem had verslagen, ben ik ervan overtuigd dat ik dicht bij een medaille was.”

Taekwondo stond reeds in het openingsweekend op het programma. Heb je je daarna nog kunnen onderdompelen in de olympische sfeer?

“Neen. Met COVID waren er heel veel regels van toepassing. Zomaar rondlopen en andere sporten bezoeken, zat er helaas niet in. Twee dagen na mijn competitie was ik alweer thuis.”

De Olympische Spelen zijn de afloop van een cyclus. Hoe zie je de nieuwe olympische cyclus?

“Goede vraag! Je weet dat een Belgisch paspoort verkrijgen mijn tweede grote ambitie is na de Olympische Spelen. Ik hoop van harte dat mijn naturalisatiedossier ooit in orde komt en dat ik als Belg aan de Olympische Spelen van Parijs kan deelnemen. Dat is mijn grote droom.”

De volgende Spelen zijn nog ver weg. Wat ga je in tussentijd doen?

“Ik weet het nog niet. Als ik op de Spelen van Parijs wil geraken en daar een medaille wil halen, moet ik voltijds voor taekwondo kunnen gaan. Als ik een job moet leren en uitoefenen, wordt het moeilijk om mijn olympische ambities waar te maken. Ik sluit het niet uit dat ik ga werken, maar de combinatie met taekwondo op het hoogste niveau, lijkt mij bijzonder zwaar.”

Heb je de training al hervat?

“Gedeeltelijk. Ik ben weer volop aan het lopen en heb ook al wat krachttraining gedaan. Puur taekwondo nog niet. In overleg met trainer Alireza Nassrazadany, ga ik binnenkort de taekwondotraining heropstarten. Met het oog op een hervatting in het wereldbekercircuit in oktober.”  

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

Abdullah Sediqi verdedigde de eer van het Flemish Topsport Team onder de vlag van de World Refugees op de Olympische Spelen van Tokio 2020! Wij belden Abdullah op en blikten samen met hem terug op zijn eerste olympische avontuur en keken ook al naar de toekomst.

Lees meer
Gratis taekwondotrainingen op KCC in Brussel

Het Koreaans Cultuurcentrum biedt vanaf september een gratis lessenreeks taekwondo aan voor alle leeftijden.

Lees meer
Sediqi eervol uitgeschakeld op Olympische Spelen

Abdullah Sediqi van het Flemish Topsport Team is op de Olympische Spelen in Tokio eervol uitgeschakeld in de eerste ronde. Sediqi verloor in de klasse -68 tegen olympisch kampioen Shuai Zhao met 22-20

Lees meer
Corona-update 30 juli

Op 27 juli werd een nieuw MB gepubliceerd. Ontdek hieronder wat er veranderd is.

Lees meer
Competitiedata en -tijdstippen OS in Tokio

Vrijdag is het EINDELIJK zover en gaan de Olympische Spelen van start. Ontdek snel wanneer de verschillende categorieën en atleten in actie komen.

Lees meer
Taalvaardigheidstest Koreaans op zaterdag 16 oktober

De TOPIK-taalvaardigheidstest van het Korean Cultural Center vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 oktober. Inschrijven kan vanaf 15 juli.

Lees meer
Club in de kijker: Mun Mu Lier

De volgende club die we voor u in de kijker zetten is er niet zomaar eentje: Mun Mu Lier! De club van de alom gekende meester Rene Vivet. Rene blikt samen met ons terug op de oprichting van zijn club.

Lees meer
Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer