Skip to main content

Infosessie G-sport in mijn club

31

Mei 2021Club info

G-sport zorgt nog vaak voor verwarring en onduidelijkheid binnen taekwondo. Daar willen we met dit G-sport project langzaamaan verandering in brengen.

Tijdens onze eerste infosessie op 24 juni willen we zoveel mogelijk van jullie vragen beantwoorden. Deze kunnen over vanalles gaan:

  • Wanneer spreken we over G-sporters?
  • Moet je dit aangeven aan de club of federatie?
  • Kunnen G-sporters meetrainen in een regulier aanbod of is er nood aan een aparte groep?
  • Welke opleidingen kan je volgen als trainer en club?
  • Hoe pakken de andere clubs dit aan?
  • Ik wil misschien wel starten met het actief aantrekken van G-sporters, maar hoe pak ik dit aan?

Tijdens het infomoment komt een medewerker van Parantee-Psylos jullie meer uitleg geven over wat G-sport net is, welke verschillende klassen er bestaan, waar je terecht kan voor expertise en informatie … Daarnaast gaan we ook specifiek kijken wat dit betekent binnen taekwondo. Na deze algemene informatie wordt er meer uitleg gegeven over het G-sport project van Taekwondo Vlaanderen.

De sessie eindigt met een vragenmoment waarop je al jouw vragen rond G-sport en G-sporters kan stellen aan Parantee-Psylos, Taekwondo Vlaanderen of de andere aanwezige clubs. Door het delen van 'good practices' en handige tips kan je als club dan eventueel zelf aan de slag met je G-sportwerking.

Wil je hier graag bij zijn? Registreer je dan via deze link. (deelnemen met meerdere personen van dezelfde club kan)

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer