Skip to main content

Infosessie G-sport in mijn club

31

Mei 2021Club info

G-sport zorgt nog vaak voor verwarring en onduidelijkheid binnen taekwondo. Daar willen we met dit G-sport project langzaamaan verandering in brengen.

Tijdens onze eerste infosessie op 24 juni willen we zoveel mogelijk van jullie vragen beantwoorden. Deze kunnen over vanalles gaan:

  • Wanneer spreken we over G-sporters?
  • Moet je dit aangeven aan de club of federatie?
  • Kunnen G-sporters meetrainen in een regulier aanbod of is er nood aan een aparte groep?
  • Welke opleidingen kan je volgen als trainer en club?
  • Hoe pakken de andere clubs dit aan?
  • Ik wil misschien wel starten met het actief aantrekken van G-sporters, maar hoe pak ik dit aan?

Tijdens het infomoment komt een medewerker van Parantee-Psylos jullie meer uitleg geven over wat G-sport net is, welke verschillende klassen er bestaan, waar je terecht kan voor expertise en informatie … Daarnaast gaan we ook specifiek kijken wat dit betekent binnen taekwondo. Na deze algemene informatie wordt er meer uitleg gegeven over het G-sport project van Taekwondo Vlaanderen.

De sessie eindigt met een vragenmoment waarop je al jouw vragen rond G-sport en G-sporters kan stellen aan Parantee-Psylos, Taekwondo Vlaanderen of de andere aanwezige clubs. Door het delen van 'good practices' en handige tips kan je als club dan eventueel zelf aan de slag met je G-sportwerking.

Wil je hier graag bij zijn? Registreer je dan via deze link. (deelnemen met meerdere personen van dezelfde club kan)

Recent nieuws

Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer
Zet sport niet langer op de reservebank!

Zet sport niet langer op de reservebank! Dat vraagt de Vlaamse sportfederatie in een open brief aan het Overlegcomité en GEMS.

Lees meer
Corona-update 8 mei 2021

Vanaf morgen (8 mei) versoepelen we verder en mogen we ook in onze club weer wat meer. Ontdek het snel.

Lees meer
Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo schenken deel opbrengst OBOP 21 aan goed doel AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen en KTA Taekwondo hebben besloten een deel van de opbrengst van de Online Belgian Open Taekwondo 2021 te schenken aan het goede doel AWEL vzw.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we ex-topsporter Martijn Willlemsen. Vandaag geeft hij zijn ervaringen door aan jonge atleten en gaat hij voluit voor een carrière in de academische wereld.

Lees meer
Corona-update 26 april 2021

Vanaf vandaag, 26 april, gaan er enkele versoepelingen van start. Ontdek hier wat dit concreet inhoudt voor je club.

Lees meer