Skip to main content

Infosessie G-sport in mijn club

31

Mei 2021Club info

G-sport zorgt nog vaak voor verwarring en onduidelijkheid binnen taekwondo. Daar willen we met dit G-sport project langzaamaan verandering in brengen.

Tijdens onze eerste infosessie op 24 juni willen we zoveel mogelijk van jullie vragen beantwoorden. Deze kunnen over vanalles gaan:

  • Wanneer spreken we over G-sporters?
  • Moet je dit aangeven aan de club of federatie?
  • Kunnen G-sporters meetrainen in een regulier aanbod of is er nood aan een aparte groep?
  • Welke opleidingen kan je volgen als trainer en club?
  • Hoe pakken de andere clubs dit aan?
  • Ik wil misschien wel starten met het actief aantrekken van G-sporters, maar hoe pak ik dit aan?

Tijdens het infomoment komt een medewerker van Parantee-Psylos jullie meer uitleg geven over wat G-sport net is, welke verschillende klassen er bestaan, waar je terecht kan voor expertise en informatie … Daarnaast gaan we ook specifiek kijken wat dit betekent binnen taekwondo. Na deze algemene informatie wordt er meer uitleg gegeven over het G-sport project van Taekwondo Vlaanderen.

De sessie eindigt met een vragenmoment waarop je al jouw vragen rond G-sport en G-sporters kan stellen aan Parantee-Psylos, Taekwondo Vlaanderen of de andere aanwezige clubs. Door het delen van 'good practices' en handige tips kan je als club dan eventueel zelf aan de slag met je G-sportwerking.

Wil je hier graag bij zijn? Registreer je dan via deze link. (deelnemen met meerdere personen van dezelfde club kan)

Recent nieuws

Corona-update Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Oktober 2021

In oktober doet het Covid Safe Ticket (CST) haar intrede in alle sport- en fitnesscentra binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ontdek hier wat dit betekent voor onze Brusselse clubs.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot

De club in de kijker in september is Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot. Wij spraken met voorzitter Johan Alles en kwamen alles te weten over de populaire club in Aarschot.

Lees meer
Laura Roebben zet punt achter topsportloopbaan

Laura Roebben zet een punt achter haar topsportloopbaan. In een openhartig interview met Taekwondo Vlaanderen praat ze over haar beweegredenen om te stoppen en werpt ze een blik in de toekomst.

Lees meer
Taekwondo Vlaanderen verliest bestuurder Rene Vivet

Taekwondo Vlaanderen heeft met diepe treurnis het overlijden van bestuurder Rene Vivet vernomen.

Lees meer
Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

Op zaterdag 25 september en zondag 26 september is het officiële Kukkiwon demoteam in België! Op zaterdag vinden er twee demo's plaats in Brussel. Zondag is er een initiatie met de leden van het demoteam.

Lees meer
Taekwondo - Passie kent geen beperking

Met deze slogan gaat onze G-sportcampagne van start.

Lees meer
Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer