Skip to main content

Club in de kijker Kukkiwon Bredene

20

Mei 2021

Voor de club in de kijker van de maand mei trekken we voor de tweede keer in deze reeks naar de provincie West-Vlaanderen. Op een steenworp van de Belgische kust ligt daar de kleine maar gezellige club Kukkiwon Bredene van hoofdtrainer Shane Vermet (33). Het straffe aan het verhaal van Shane is dat hij reeds op zijn achttiende (!) hoofdtrainer was bij de club. Shane: “Het was dat of einde verhaal. Ik ben blij dat ik toen voor het eerste heb gekozen.” 

Leden informatie

Een hoofdtrainer van amper 33 jaar die al meer dan 15 jaar ervaring in die rol heeft. Het moet zo ongeveer een unicum zijn in het Belgische taekwondo? Hoofdtrainer Shane Vermet:“Toen de vorige eigenaar ermee ophield, dreigde de club kopje onder te gaan. Nu, het was effectief een droom van mij om ooit een eigen club te hebben, maar toen passeerde die trein wel al heel snel (lacht). Veel keuze was er dus niet! Er waren immers geen andere kandidaten. Maar ik heb mijn weg snel gevonden hoor. En ik doe het vandaag nog steeds met veel goesting.”

"Op mijn zesde begonnen"

Een blik op zijn palmares leert ons dat Shane meerdere Belgische tornooititels in kyorugi op zijn naam heeft staan? Shane: “Mijn taekwondoverhaal is begonnen bij Chin Dojang Oostende op mijn 6de. Toen ik de dojang binnenwandelde, wist ik alleen dat taekwondo een vechtsport was. Niks meer. Maar al vrij snel deed ik competitie in poomsae en kyorugi. Op mijn twaalfde verkaste ik naar Kukkiwon Bredene. En naarmate ik een oudere tiener werd, gaf ik ook les aan de jeugd. Toen ik hoofdtrainer werd, ging ik steeds minder aan competitie doen en natuurlijk ook training geven aan de volwassenen. In 2017 haalde ik mijn zesde dan. Of ik nog hoger mik? Ik zie dat antwoord hier vaker passeren, maar ook bij mij is het antwoord: als mijn lichaam het toelaat! Ik ben er dus nog niet volledig uit”, aldus Shane. 

“Zo breed mogelijk aanbod” 

Zoals het een goede hoofdtrainer betaamt, gaat Shane in zijn club voor een zo volledig mogelijk taekwondo-aanbod.  Shane: “De klemtoon ligt bij ons op taekwondo in de breedste zin van het woord. Kyorugi, poomsae, special techniques, zelfverdeding. We proberen een zo breed mogelijk aanbod te geven aan onze leden. Die leden bestaan vooral uit jonge kinderen en volwassenen. De tieners haken tegenwoordig wat sneller af en dat is spijtig. Er zijn er door corona een aantal gestopt en dat is spijtig. Maar als de pandemie is overgewaaid gaan we die verloren leden opnieuw aanspreken en hen hopelijk weer naar de club kunnen halen”, vertelt Shane.

"Aandacht voor onze sport door Olympische Spelen"

Het aanbod van vechtsporten in de regio Bredene-Oostende is vrij groot volgens Shane. “Ik merk op dat boksen heel populair is tegenwoordig bij de jeugd. Ook de judo en jiu-jitsu hier in de streek draaien goed. Hopelijk komt het taekwondo weer wat meer in de picture deze zomer tijdens de Olympische Spelen. Het zou onze sport en de aandacht van het grote publiek voor taekwondo zeker geen kwaad doen”, besluit Vermet.     

Recent nieuws

Corona-update Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Oktober 2021

In oktober doet het Covid Safe Ticket (CST) haar intrede in alle sport- en fitnesscentra binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ontdek hier wat dit betekent voor onze Brusselse clubs.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot

De club in de kijker in september is Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot. Wij spraken met voorzitter Johan Alles en kwamen alles te weten over de populaire club in Aarschot.

Lees meer
Laura Roebben zet punt achter topsportloopbaan

Laura Roebben zet een punt achter haar topsportloopbaan. In een openhartig interview met Taekwondo Vlaanderen praat ze over haar beweegredenen om te stoppen en werpt ze een blik in de toekomst.

Lees meer
Taekwondo Vlaanderen verliest bestuurder Rene Vivet

Taekwondo Vlaanderen heeft met diepe treurnis het overlijden van bestuurder Rene Vivet vernomen.

Lees meer
Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

Op zaterdag 25 september en zondag 26 september is het officiële Kukkiwon demoteam in België! Op zaterdag vinden er twee demo's plaats in Brussel. Zondag is er een initiatie met de leden van het demoteam.

Lees meer
Taekwondo - Passie kent geen beperking

Met deze slogan gaat onze G-sportcampagne van start.

Lees meer
Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer