Skip to main content

Bijscholing: Sport met grenzen

10

Dec 2020Club info

In samenwerking met het risicovechtsportplatform en het dynamo project van VSF organiseren we de bijscholing "aanspreekpunt integriteit". Deze zal bestaan uit twee delen. De eerste webinar "Sport met grenzen - aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag" staat gepland op 17/12/2020. Het tweede deel zal op 21/01/2021 plaatsvinden.

Deze bijscholing kadert alvast in het jeugdsportproject 2021 waarin het vormen van club-API's centraal staat.

Maar wat is een club-API? Dit is een laagdrempelig aanspreekpunt integriteit voor je leden, ouders, trainers, bestuurders, vrijwilligers ... waarbij je terecht kan met een klacht of vermoeden van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Een club-API zal je steeds bijstaan op een discrete manier bijstaan door een luisterend oor te bieden en je wegwijs te helpen in de verschillende instanties waar je eventueel ook terecht kan. Met het hebben van club-API's in elke club willen we de focus leggen op het creëren van een gezond en ethisch sportklimaat waarin iedereen zich thuis voelt.

 

Inschrijven voor deze interessante bijscholing kan via deze link. Hopelijk tot dan!

Recent nieuws

Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer
Fit en gezond het nieuwe jaar in

2021 nadert zijn einde! Tijdens de feestdagen genieten we meestal van veel lekker eten en drinken met onze naasten. Ons lichaam is dit echter niet gewend. In dit artikel leest u hoe u de feestdagen fit en gezond doorkomt.

Lees meer