Skip to main content

BTF schenkt mondmaskers aan Sint-Pieter ziekenhuis

07

Apr 2020

De Belgian Taekwondo Federation heeft afgelopen week maar liefst 3500 medische mondmaskers geschonken aan het universitaire ziekenhuis Sint-Pieter in Brussel. 

Activiteit

De mondmaskers waren gedoneerd aan de BTF door World Taekwondo als gevolg van hun partnership met de stad Wuxi in China. Omdat WT in februari de Chinese stad had gesteund met de donatie van duizenden ontsmettende handgels, deed Wuxi nu een inspanning terug met een grote schenking van medische mondmaskers aan WT, dat het op zijn beurt aan getroffen landen verdeelde. De BTF (dat de erkende federaties Taekwondo Vlaanderen, ABFT en TVDSG groepeert) dankt WT en de stad Wuxi voor dit genereuze gebaar.

"Oorspronkelijk waren de mondmaskers bedoeld voor de Belgische atleten. Maar omdat de maatregelen prima worden opgevolgd door onze taekwondoins en ze trainen van thuis uit, hebben we besloten om de mondmaskers te schenken aan het verplegend personeel dat in de frontlinie strijdt tegen het coronavirus. Daarom hebben we na overleg besloten om de mondmaskers te schenken aan het UZ Sint-Pieter, dat een referentie-hospitaal is in de strijd tegen COVID-19", aldus BTF-president Abdelhak Boubouh. 

Recent nieuws

Club in de kijker Jong Saeng

Na Nunchaku Kessel zetten we met Jong Saeng voor u graag een nieuwe club in de kijker!

Lees meer
TKDV-training 19/09/2020

De eerste TKDV-training van dit najaar staat voor de deur. Mis deze unieke editie niet en schrijf je snel in!

Lees meer
Inschrijvingen taekwondokamp met Jaouad staan open

Inschrijvingen taekwondokamp met regerend Europees kampioen Jaouad Achab van 6 tot en met 8 november in Brugge nu open

Lees meer
Internationale Taekwondodag

4 september is de internationale dag van de taekwondo!!

Lees meer
Covid-19 update: fase geel

Wat betekent code geel voor taekwondo?

Lees meer
De taekwondopionier die bevriend was met Bruce Lee en Mohamed Ali

Een portret van een gerespecteerde Grootmeester die taekwondo groot maakte in Amerika en die Bruce Lee en Mohamed Ali zijn vrienden mocht noemen.

Lees meer
Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 14 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Lees meer
Club in de kijker Nunchaku Kessel

Sinds de start van de zomer hebben we de rubriek 'club in de kijker' weer nieuw leven ingeblazen. De eerste club die de revue passeerde, is de kleine maar gezellige club Nunchaku Kessel.

Lees meer