Skip to main content

Zilveren plak op WK Poomsae voor Vera Moens

28

Apr 2022

Het WK Poomsae keerde in 2022 terug naar huis. In Goyang, Zuid-Korea stond het wereldkampioenschap op het programma. Een WK waar na twee jaar coronamiserie erg hard werd naar uitgekeken en waar Team Belgium bestond uit drie vrouwelijke leden van Taekwondo Vlaanderen: Vera Moens (F-65), Axelle Bonnez (F-30) en Gabriella Meyvis (kadetten) 

Leden informatie

  • Vera Moens (F-65) kwam op de eerste dag van het WK in actie en zorgde meteen voor de meest gelauwerde prestatie van het Belgische poomsae ooit. Vera van taekwondoclub Chung Gun Wommelgem veroverde al ooit brons op het WK poomsae in Vladivostok, maar deed dus nu nog beter. Na winst in de kwart en halve finales, stond ze in de finale tegenover Barbara Brant uit de Verenigde Staten. Die bleek net iets te sterk voor Vera waardoor het een zilveren medaille werd. Hierdoor staat België ook op de medaillespiegel van het WK Poomsae. Proficiat, Vera!
  • Axelle Bonnez (F-30) maakte haar opwachting in de koningsklasse dames-30. Axelle maakte in het verleden reeds indruk op drie Europese kampioenschappen door telkens de laatste acht te halen. Omdat op een WK in Korea veel 'witte merels' hun opwachting maakten, wilde de atlete van Taekwondo Hakyo zich niet vastpinnen op een bepaald eindresultaat. Uiteindelijk werd het een negende plaats en dat is sowieso een mooi resultaat op een WK.
  • Gabrialla Meyvis maakte haar debuut op het internationale toneel. En de atlete van Mun Mu Lier deed het goed zo ver van huis. Met een 15 de plaats mag ze terugblikken op een geslaagd tornooi.

Een geslaagd WK dus. Proficiat aan de atleten, coaches Wim en Louis en iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes.

Recent nieuws

Zilveren plak op WK Poomsae voor Vera Moens

Team Belgium heeft er een zeer succesvol WK Poomsae opzitten! Vera Moens veroverde in de klasse -65 een zilveren medaille. Axelle Bonnez haalde de top-10 in de zeer sterk bezette koningsklasse dames -30 en ook kadet Gabriella Meyvis presteerde sterk met een vijftiende plek.

Lees meer
Planning Open Hanmadang 2022

De inschrijvingen zijn afgesloten en de planning is opgemaakt. Ontdek hier hoe de Open Hanmadang er aan toe zal gaan deze zaterdag.

Lees meer
Info Poomsae Ambassador's Cup en Kosin Demoteam

In het weekend van 7 en 8 mei is het al Korea wat de klok slaat in Edegem. Het Kosin University demoteam geeft op 7 mei een seminarie waarin ze hun geheimen delen van Martial Arts Tricking. Een dag later staat de Korean Ambassador's Cup op het programma.

Lees meer
Word een Safe Sport Allies club

ICES en Thomas More slaagden de handen in elkaar voor een nieuw project, Safe Sport Allies club. Hierin ondersteunen ze clubs in hun aanpak tegen grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer
Gezocht: Organisator BK 2023

Wil je graag het BK Kyorugi en BK Poomsae organiseren in 2023? Dien dan zeker je aanvraag in.

Lees meer
Trainingsweekend sparring

In het weekend van 16 en 17 april vind er een heus trainingsweekend sparring plaats. Ontdek er alles over.

Lees meer
Club in de kijker Chung Gun

Voor de club in de kijker van februari trokken we naar Wommelgem voor een gesprek met Louis Michez en Vera Moens over één van de oudste clubs van België: Chung Gun!

Lees meer
Ronde tafelgesprek kyorugi voor atleten

Op zondag 20 februari vindt het tweede ronde tafelgesprek voor sparringsatleten plaats.

Lees meer