Skip to main content

Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

17

Feb 2021

Na enkele succesvolle webinars over marketing- en communicatiestrategieën in je club en het trainersplatform gooien we het ditmaal over een totaal andere boeg.

Activiteit

Elke club heeft wel één of meerdere ‘straffe gasten’ onder zijn atleten. Dit kan al eens zorgen voor frustraties bij trainers én leden. Door de grote diversiteit binnen deze ‘straffe gasten’-groep is het niet altijd makkelijk om hier goed mee om te gaan. Daarom slaat Taekwondo Vlaanderen de handen in elkaar met Ine Van Poyer, een experte in omgaan met kinderen en jongeren met ADHD en/of ASS.

Samen hebben we een opleidingsmoment ontwikkeld waarin er enerzijds wat theoretische informatie wordt gegeven over wie die ‘straffe gasten’ zijn, hoe ze zich uitten enzoverder. Daarnaast gaan we vooral praktisch aan de slag door cases en situaties uit de taekwondoclubs te bespreken in kleine groepjes. Samen met je collega-trainers ga je specifieke situaties bekijken en nadenken over hoe je dit het beste aanpakt. Op deze manier kunnen nuttige tips & tricks uitgewisseld worden tussen trainers onder leiding van een expert ter zake.

Met andere woorden is deze opleiding zeker en vast de moeite om te volgen!

LET OP: om de opleiding zo interactief mogelijk te houden zijn de inschrijvingen beperkt tot 10 deelnemers. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Hieronder kort alle praktische informatie over de webinar:

  • Datum: 29 maart 2021
  • Tijdstip: 19u30 – 21u30
  • Voor wie: alle trainers, begeleiders en coaches
  • Inschrijven: via deze link (MAX. 10 deelnemers)

Heb je in jou club al enkele situaties meegemaakt die van toepassing zijn of heb je alvast andere specifieke vragen rond dit thema? Stuur deze dan zo snel mogelijk door naar recreatie@taekwondo.be . Zo kunnen deze aan bod komen tijdens de webinar en zal je nog meer praktische informatie kunnen verzamelen om mee aan de slag te gaan in je eigen club.

Recent nieuws

Hoe zou het zijn met...Amber Pannemans?

De 22-jarige Amber Pannemans maakte lange tijd deel uit van de topsportwerking sparring, maar besloot in 2017 alles op haar studies te zetten. Wij namen contact op met Amber om te horen hoe het vandaag met haar gaat?

Lees meer
Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

Op 29 maart is het weer webinar-tijd voor onze trainers.

Lees meer
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Zondag 28 februari is het tijd voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Lees meer
Interview met Jelle Vicca en Erik Baert over de talentdetectietrainingen

Da talentdetectietrainingen voor U13 in het sparring en poomsae in de wintermaanden waren een groot succes. Wij blikten met coaches Jelle Vicca en Erik Baert uitgebreid terug op de trainingen.

Lees meer
Belgian Open Poomsae 2021 - The Online Edition

Geen Belgian Open Taekwondo in Lommel dit jaar omwille van corona. Het goede nieuws is dat er dit jaar wel een Belgian Open Online Poomsae 2021 komt. En dat in het vaste weekend van de Belgian Open op 19, 20 en 21 maart.

Lees meer
Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer