Skip to main content

Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

18

Aug 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 15 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Activiteit

De stage is een samenwerking tussen Taekwondo Vlaanderen en KAVV/Fedes. Wij spraken na afloop van de stage met begeleider Wannes Van Dooren en die blikte met veel enthousiasme terug op een drukke maar plezante week.

Dag Wannes, met welk gevoel blik je terug op de taekwondostage 2020?

“Met een zeer goed gevoel. Door de coronamaatregelen kregen we kort voor de start van de stage de mededeling dat het niet in Herentals kon doorgaan maar in Brugge zou plaatsvinden. Dat heeft gelukkig slechts tot een beperkt aantal afzeggingen geleid. Uiteindelijk waren we met twaalf kinderen en twee begeleiders.”

Vertel eens: hoe zag een gemiddelde dag van de stage eruit?

“Om 8 uur werden de kids gewekt en daarna namen we met de hele groep het ontbijt. Als het ontbijt verteerd was, begonnen we met een leuk en luchtig opwarmspelletje. Dan splitsten we de groep op in twee en kon je kiezen tussen kyorugi of poomsae. Na de middaglunch opnieuw twee uurtjes poomsae of kyorugi in twee groepen. Op dinsdag en donderdag hebben we elk ook een sessie hanmadang gegeven. Na taekwondo was er nog tijd voor een gezamenlijke leuke sportactiviteit zoals hockey, basketbal of voetbal. Na het avondeten was er nog tijd voor wat ontspanning en daarna kropen we ons bed in. Dat ging vrij vlot want iedereen was dan al stikkapot. Wij incluis (lacht).”

Klinkt plezant. Kwamen al die kids uit clubs of waren er ook taekwondoleken bij?

“Iedereen trainde bij een club. Maar de verscheidenheid binnen de groep was vrij groot. De leeftijden gingen van 8 tot 15 jaar, we hadden meisjes en jongens, veel witte bandjes maar er waren ook een paar die al een poomgordel hadden. En er was zelfs een kareteka bij. Dat meisje haar karatestage was geannuleerd wegens te weinig deelnemers en ze heeft zich dan bij ons gevoegd. Ze was blij om eens kennis te maken met onze sport.”

Hoe waren de reacties achteraf?

“Iedereen content. Zowel de kinderen als de ouders. Enig minpuntje was dat sommigen last hadden van de hitte tijdens de nachten. Maar goed, die stage viel dan ook pal in de hittegolf. Voor de rest was het allemaal goed en zeker voor herhaling vatbaar.”

Bedankt voor het interview!

Recent nieuws

Zomerregeling

In juli en augustus schakelt het secretariaat over naar een zomerregeling. Ontdek hier wat dit net betekent.

Lees meer
Opleiding tot club-API in najaar 2022

Samen met de vechtsportfederaties organiseren we dit najaar opnieuw de opleiding tot club-API.

Lees meer
Club in de kijker Chin Dojang Menen

Voor de club in de kijker van de maand juni hadden we een babbel met hoofdtrainer Freddy Degryse van de club Chin Dojang Menen.

Lees meer
"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer