Skip to main content

Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

18

Aug 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 15 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Activiteit

De stage is een samenwerking tussen Taekwondo Vlaanderen en KAVV/Fedes. Wij spraken na afloop van de stage met begeleider Wannes Van Dooren en die blikte met veel enthousiasme terug op een drukke maar plezante week.

Dag Wannes, met welk gevoel blik je terug op de taekwondostage 2020?

“Met een zeer goed gevoel. Door de coronamaatregelen kregen we kort voor de start van de stage de mededeling dat het niet in Herentals kon doorgaan maar in Brugge zou plaatsvinden. Dat heeft gelukkig slechts tot een beperkt aantal afzeggingen geleid. Uiteindelijk waren we met twaalf kinderen en twee begeleiders.”

Vertel eens: hoe zag een gemiddelde dag van de stage eruit?

“Om 8 uur werden de kids gewekt en daarna namen we met de hele groep het ontbijt. Als het ontbijt verteerd was, begonnen we met een leuk en luchtig opwarmspelletje. Dan splitsten we de groep op in twee en kon je kiezen tussen kyorugi of poomsae. Na de middaglunch opnieuw twee uurtjes poomsae of kyorugi in twee groepen. Op dinsdag en donderdag hebben we elk ook een sessie hanmadang gegeven. Na taekwondo was er nog tijd voor een gezamenlijke leuke sportactiviteit zoals hockey, basketbal of voetbal. Na het avondeten was er nog tijd voor wat ontspanning en daarna kropen we ons bed in. Dat ging vrij vlot want iedereen was dan al stikkapot. Wij incluis (lacht).”

Klinkt plezant. Kwamen al die kids uit clubs of waren er ook taekwondoleken bij?

“Iedereen trainde bij een club. Maar de verscheidenheid binnen de groep was vrij groot. De leeftijden gingen van 8 tot 15 jaar, we hadden meisjes en jongens, veel witte bandjes maar er waren ook een paar die al een poomgordel hadden. En er was zelfs een kareteka bij. Dat meisje haar karatestage was geannuleerd wegens te weinig deelnemers en ze heeft zich dan bij ons gevoegd. Ze was blij om eens kennis te maken met onze sport.”

Hoe waren de reacties achteraf?

“Iedereen content. Zowel de kinderen als de ouders. Enig minpuntje was dat sommigen last hadden van de hitte tijdens de nachten. Maar goed, die stage viel dan ook pal in de hittegolf. Voor de rest was het allemaal goed en zeker voor herhaling vatbaar.”

Bedankt voor het interview!

Recent nieuws

Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer
Fit en gezond het nieuwe jaar in

2021 nadert zijn einde! Tijdens de feestdagen genieten we meestal van veel lekker eten en drinken met onze naasten. Ons lichaam is dit echter niet gewend. In dit artikel leest u hoe u de feestdagen fit en gezond doorkomt.

Lees meer
Poomsae talentdetectietraining voor jeugd

Na een succesvolle eerste editie staat ondertussen ook de tweede poomsae talentdetectietraining al op de planning.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Kourosh Roeselare

In december zetten we Taekwondo Kourosh Roeselare als club in de kijker. Wij belden met hoofdtrainer Kourosh Moaf Mohammadi en schreven onderstaand interview uit als resultaat.

Lees meer
Bijscholing: Sport met grenzen

Heeft jouw club al een aanspreekpunt integriteit (API)? Denk je eraan om deze functie in te vullen in je club of ben je al een API? Dan is deze opleiding zeker en vast iets voor jou!

Lees meer