Skip to main content

Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

18

Aug 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 15 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Activiteit

De stage is een samenwerking tussen Taekwondo Vlaanderen en KAVV/Fedes. Wij spraken na afloop van de stage met begeleider Wannes Van Dooren en die blikte met veel enthousiasme terug op een drukke maar plezante week.

Dag Wannes, met welk gevoel blik je terug op de taekwondostage 2020?

“Met een zeer goed gevoel. Door de coronamaatregelen kregen we kort voor de start van de stage de mededeling dat het niet in Herentals kon doorgaan maar in Brugge zou plaatsvinden. Dat heeft gelukkig slechts tot een beperkt aantal afzeggingen geleid. Uiteindelijk waren we met twaalf kinderen en twee begeleiders.”

Vertel eens: hoe zag een gemiddelde dag van de stage eruit?

“Om 8 uur werden de kids gewekt en daarna namen we met de hele groep het ontbijt. Als het ontbijt verteerd was, begonnen we met een leuk en luchtig opwarmspelletje. Dan splitsten we de groep op in twee en kon je kiezen tussen kyorugi of poomsae. Na de middaglunch opnieuw twee uurtjes poomsae of kyorugi in twee groepen. Op dinsdag en donderdag hebben we elk ook een sessie hanmadang gegeven. Na taekwondo was er nog tijd voor een gezamenlijke leuke sportactiviteit zoals hockey, basketbal of voetbal. Na het avondeten was er nog tijd voor wat ontspanning en daarna kropen we ons bed in. Dat ging vrij vlot want iedereen was dan al stikkapot. Wij incluis (lacht).”

Klinkt plezant. Kwamen al die kids uit clubs of waren er ook taekwondoleken bij?

“Iedereen trainde bij een club. Maar de verscheidenheid binnen de groep was vrij groot. De leeftijden gingen van 8 tot 15 jaar, we hadden meisjes en jongens, veel witte bandjes maar er waren ook een paar die al een poomgordel hadden. En er was zelfs een kareteka bij. Dat meisje haar karatestage was geannuleerd wegens te weinig deelnemers en ze heeft zich dan bij ons gevoegd. Ze was blij om eens kennis te maken met onze sport.”

Hoe waren de reacties achteraf?

“Iedereen content. Zowel de kinderen als de ouders. Enig minpuntje was dat sommigen last hadden van de hitte tijdens de nachten. Maar goed, die stage viel dan ook pal in de hittegolf. Voor de rest was het allemaal goed en zeker voor herhaling vatbaar.”

Bedankt voor het interview!

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer