Skip to main content

Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

18

Aug 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 15 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Activiteit

De stage is een samenwerking tussen Taekwondo Vlaanderen en KAVV/Fedes. Wij spraken na afloop van de stage met begeleider Wannes Van Dooren en die blikte met veel enthousiasme terug op een drukke maar plezante week.

Dag Wannes, met welk gevoel blik je terug op de taekwondostage 2020?

“Met een zeer goed gevoel. Door de coronamaatregelen kregen we kort voor de start van de stage de mededeling dat het niet in Herentals kon doorgaan maar in Brugge zou plaatsvinden. Dat heeft gelukkig slechts tot een beperkt aantal afzeggingen geleid. Uiteindelijk waren we met twaalf kinderen en twee begeleiders.”

Vertel eens: hoe zag een gemiddelde dag van de stage eruit?

“Om 8 uur werden de kids gewekt en daarna namen we met de hele groep het ontbijt. Als het ontbijt verteerd was, begonnen we met een leuk en luchtig opwarmspelletje. Dan splitsten we de groep op in twee en kon je kiezen tussen kyorugi of poomsae. Na de middaglunch opnieuw twee uurtjes poomsae of kyorugi in twee groepen. Op dinsdag en donderdag hebben we elk ook een sessie hanmadang gegeven. Na taekwondo was er nog tijd voor een gezamenlijke leuke sportactiviteit zoals hockey, basketbal of voetbal. Na het avondeten was er nog tijd voor wat ontspanning en daarna kropen we ons bed in. Dat ging vrij vlot want iedereen was dan al stikkapot. Wij incluis (lacht).”

Klinkt plezant. Kwamen al die kids uit clubs of waren er ook taekwondoleken bij?

“Iedereen trainde bij een club. Maar de verscheidenheid binnen de groep was vrij groot. De leeftijden gingen van 8 tot 15 jaar, we hadden meisjes en jongens, veel witte bandjes maar er waren ook een paar die al een poomgordel hadden. En er was zelfs een kareteka bij. Dat meisje haar karatestage was geannuleerd wegens te weinig deelnemers en ze heeft zich dan bij ons gevoegd. Ze was blij om eens kennis te maken met onze sport.”

Hoe waren de reacties achteraf?

“Iedereen content. Zowel de kinderen als de ouders. Enig minpuntje was dat sommigen last hadden van de hitte tijdens de nachten. Maar goed, die stage viel dan ook pal in de hittegolf. Voor de rest was het allemaal goed en zeker voor herhaling vatbaar.”

Bedankt voor het interview!

Recent nieuws

Club in de kijker Jong Saeng

Na Nunchaku Kessel zetten we met Jong Saeng voor u graag een nieuwe club in de kijker!

Lees meer
TKDV-training 19/09/2020

De eerste TKDV-training van dit najaar staat voor de deur. Mis deze unieke editie niet en schrijf je snel in!

Lees meer
Inschrijvingen taekwondokamp met Jaouad staan open

Inschrijvingen taekwondokamp met regerend Europees kampioen Jaouad Achab van 6 tot en met 8 november in Brugge nu open

Lees meer
Internationale Taekwondodag

4 september is de internationale dag van de taekwondo!!

Lees meer
Covid-19 update: fase geel

Wat betekent code geel voor taekwondo?

Lees meer
De taekwondopionier die bevriend was met Bruce Lee en Mohamed Ali

Een portret van een gerespecteerde Grootmeester die taekwondo groot maakte in Amerika en die Bruce Lee en Mohamed Ali zijn vrienden mocht noemen.

Lees meer
Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 14 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Lees meer
Club in de kijker Nunchaku Kessel

Sinds de start van de zomer hebben we de rubriek 'club in de kijker' weer nieuw leven ingeblazen. De eerste club die de revue passeerde, is de kleine maar gezellige club Nunchaku Kessel.

Lees meer