Skip to main content

Vice-president van World Taekwondo overleed in september

22

Okt 2020

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Leden informatie

Op het hoofdkantoor van World Taekwondo kwam het nieuws bijzonder hard aan. WT-president Chungwon Choue verwoordde het verdriet. Choue: “We hebben met Generaal Fouly een groot man verloren. Sinds 2001 was hij lid van de Raad van Bestuur van WT en in 2004 heb ik hem benoemd tot vice-president. In die periode deed hij alles om de krijsgkunst taekwondo en het olympische sparring naar een hoger niveau te tillen. Mede dankzij hem staat World Taekwondo als internationale sportfederatie momenteel zo hoog op de internationale sportladder."

Boost in Afrika

“Dankzij de Generaal heeft het taekwondo in Afrika de voorbije vijftien jaar een enorme boost gekregen,” vertelt Choue. “Hoe verklaar je anders de vijf medailles die Afrika haalde op de Olympische Spelen van RIO 2016? Meer nog, taekwondo is nu één van de populairste vechtsporten op het Afrikaanse continent en dat hebben we allemaal te danken aan de inzet van de Generaal.”

"Als een broer voor mij"

Ook in het persoonlijk leven van WT-voorzitter Choue speelde Generaal Fouly (links op de foto) een grote rol. Choue: “Naast collega’s waren we ook goede vrienden. Ik kon bij hem altijd terecht voor vragen, problemen, twijfels. Of het nu werkgerelateerd of privé was, bij Ahmed kon ik het kwijt. Ik noemde hem soms mijn broer. Dat zegt voldoende. We zullen hem nooit vergeten.”

Taekwondo Vlaanderen wenst de leden van World Taekwondo en de familie van Generaal Fouly veel sterkte in het verwerken van dit enorme verlies.

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer