Skip to main content

Taekwondo - Passie kent geen beperking

07

Sep 2021

"Taekwondo - Passie kent geen beperking" Met deze slogan wilt Taekwondo Vlaanderen duidelijk maken dat taekwondo voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, geslacht, beperking … In het voorjaar van 2021 spraken we met twee van onze G-sporters. In twee filmpjes vertellen zij hun verhaal en wat taekwondo voor hen heeft betekent.

Club info

Deze boodschap willen we niet enkel met onze clubs delen, maar ook met toekomstige G-sporters. Daarom zetten we, in samenwerking met geïnteresseerde clubs, deze communicatiecampagne op poten. Deze campagne zal bestaan uit twee luiken:

  1. Verspreiden van de filmpjes via sociale media en de website (van TKDV & de clubs).
    Clubs en hun leden kunnen via hun sociale media de filmpjes verder delen met hun vrienden. Op deze manier bereiken we meer personen en geven we meer zichtbaarheid aan taekwondo.
  2. Verspreiden van flyers in de omgeving van de geïnteresseerde clubs.
    Clubs die zich graag mee inzetten voor het project kunnen bij Taekwondo Vlaanderen gratis flyers aanvragen. Deze worden daarbij ook gepersonaliseerd. Dit wil zeggen dat op de achterzijde van de flyer, de gegevens van de club komen te staan zodat de toekomstige G-sporter zijn/haar weg naar de dojang gemakkelijk kan vinden. Als club kan je je flyers verspreiden in de plaatselijk bibliotheek, op de sportdienst, in de sporthal, in dokters- of kinesitherapiepraktijken, bij een revalidatiecentra in de buurt, bij de ziekenfondsen van je gemeente ... Kortom overal waar je het maar kan inbeelden. Aanvragen van de flyers kan via deze link.

Je bent als club helemaal vrij om te kiezen hoe (en of) je sporters met een beperking ontvangt. Ga je voor een inclusief beleid waarbij G-sporters meetrainen met de reguliere trainingen of start je een aparte groep op? Het kan allemaal. Zolang je maar doet waar je club, de trainers en de leden zich goed bij voelen. Indien je als club/trainer hier vragen over hebt kan je steeds terecht bij Annelies van Taekwondo Vlaanderen op het mailadres recreatie@taekwondo.be

De focus van deze campagne ligt hoofdzakelijk op G-sporters met een amputatie aan het bovenste lidmaat en G-sporters met een mentale beperking. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat ook sporters met andere beperkingen welkom zijn om aan Taekwondo te doen. We moedigen clubs daarom steeds aan om open te staan voor iedereen die graag wilt kennismaken met taekwondo.

Recent nieuws

Zomerregeling

In juli en augustus schakelt het secretariaat over naar een zomerregeling. Ontdek hier wat dit net betekent.

Lees meer
Opleiding tot club-API in najaar 2022

Samen met de vechtsportfederaties organiseren we dit najaar opnieuw de opleiding tot club-API.

Lees meer
Club in de kijker Chin Dojang Menen

Voor de club in de kijker van de maand juni hadden we een babbel met hoofdtrainer Freddy Degryse van de club Chin Dojang Menen.

Lees meer
"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer