Skip to main content

Reactie Taekwondo Vlaanderen op vertrek van familie Achab

30

Sep 2020Leden informatie

Jaouad Achab en Raheleh Asemani beslisten om hun samenwerking met Taekwondo Vlaanderen en Sport Vlaanderen te beëindigen. Jaouads echtgenote Indra Craen en broer Badr Achab volgen in hun kielzog. Taekwondo Vlaanderen betreurt dat de vier atleten het team verlaten, maar respecteert de vrije keuze van deze atleten. De atleten sluiten per direct aan bij de Waalse taekwondofederatie Association Belge Francophone de Taekwondo.

Taekwondo Vlaanderen heeft lang met de familie Achab overlegd om tot een vergelijk te komen, maar dit is niet gelukt. Voor ons als federatie is het onaanvaardbaar dat één individuele atleet en zijn familie zichzelf boven het belang van een volledige topsportwerking zetten. Bovendien stellen we met verbazing vast dat - ondanks de prachtprestaties die samen behaald werden en recente positieve communicatie van Achab over de topsportcoach - dit tóch de reden van het vertrek zou zijn? Het is voor ons duidelijk dat hier andere motieven spelen.

Dat Vlaanderen jarenlang geïnvesteerd heeft in Achab en er geen vergelijk gevonden werd, is niet aangenaam. Integendeel, wij geloofden sterk in deze atleten en wilden maar wat graag samen nieuw succes boeken op de Olympische Spelen van Tokio 2021! Maar dit zal ons niet verhinderen om verder te gaan op de ingeslagen weg! De resultaten van onze topsporters (een wereld – en drie Europese titels voor Jaouad Achab, twee vijfde plaatsen van Asemani en Achab op de Spelen van Rio 2016) in het verleden bewijzen immers dat er jarenlang goed en zeer vruchtbaar gewerkt is!

Het vertrek van de vier atleten zal trouwens de werking van Taekwondo Vlaanderen niet hypothekeren. Wij vertegenwoordigen 4000 Vlaamse taekwondoïns en hebben als kerntaak de taekwondosport te promoten in Vlaanderen en beloftevolle atleten maximaal kansen te geven om door te groeien en te laten presteren op topsportniveau. Hiermee gaan wij vastberaden verder. Het trainingscentrum in Wilrijk zal de thuishaven blijven van beloftevolle atleten die topsport willen combineren met studeren. Momenteel maken topsporters Nicolas Corten, Laura Roebben, Djade Lespau en Abdullah Sediqi deel uit van ons team en zij zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Onder de deskundige leiding van hoofdcoach Alireza Nassrazadany stomen zij zich momenteel klaar voor de hopelijk snelle heropstart van de internationale toernooikalender.

De positie van technisch directeur topsport Laurence Rase en topsport trainer Alireza Nassrazadany hebben in dit verhaal nooit ter discussie gestaan.

 

Sportieve groeten

Taekwondo Vlaanderen

Recent nieuws

Vanaf 14 oktober geldt code oranje in de sport. Wat betekent dit?

Wat betekent code oranje voor taekwondo?

Lees meer
Reactie Taekwondo Vlaanderen op vertrek van familie Achab

Jaouad Achab en Raheleh Asemani beslisten om hun samenwerking met Taekwondo Vlaanderen en Sport Vlaanderen te beëindigen.

Lees meer
TKDV-training 18/10/2020

Op zondag 18/10/2020 vindt de tweede TKDV-training van dit najaar plaats.

Lees meer
Regionale poomsaetraining 4/10

Op 4 oktober vindt de tweede regionale poomsaetraining van dit najaar plaats. Wil jij graag deelnemen? Lees hier wie in aanmerking komt en wat je daarvoor moet doen.

Lees meer
Jeugdsportproject 2020

Deelnemen aan het jeugdsportproject kan nog steeds. Ontdek snel wat dit betekent voor jouw club.

Lees meer
Club in de kijker Jong Saeng

Na Nunchaku Kessel zetten we met Jong Saeng voor u graag een nieuwe club in de kijker!

Lees meer
TKDV-training 19/09/2020

De eerste TKDV-training van dit najaar staat voor de deur. Mis deze unieke editie niet en schrijf je snel in!

Lees meer
Inschrijvingen taekwondokamp met Jaouad staan open

Inschrijvingen taekwondokamp met regerend Europees kampioen Jaouad Achab van 6 tot en met 8 november in Brugge nu open

Lees meer