Skip to main content

Reactie Taekwondo Vlaanderen op vertrek van familie Achab

30

Sep 2020Leden informatie

Jaouad Achab en Raheleh Asemani beslisten om hun samenwerking met Taekwondo Vlaanderen en Sport Vlaanderen te beëindigen. Jaouads echtgenote Indra Craen en broer Badr Achab volgen in hun kielzog. Taekwondo Vlaanderen betreurt dat de vier atleten het team verlaten, maar respecteert de vrije keuze van deze atleten. De atleten sluiten per direct aan bij de Waalse taekwondofederatie Association Belge Francophone de Taekwondo.

Taekwondo Vlaanderen heeft lang met de familie Achab overlegd om tot een vergelijk te komen, maar dit is niet gelukt. Voor ons als federatie is het onaanvaardbaar dat één individuele atleet en zijn familie zichzelf boven het belang van een volledige topsportwerking zetten. Bovendien stellen we met verbazing vast dat - ondanks de prachtprestaties die samen behaald werden en recente positieve communicatie van Achab over de topsportcoach - dit tóch de reden van het vertrek zou zijn? Het is voor ons duidelijk dat hier andere motieven spelen.

Dat Vlaanderen jarenlang geïnvesteerd heeft in Achab en er geen vergelijk gevonden werd, is niet aangenaam. Integendeel, wij geloofden sterk in deze atleten en wilden maar wat graag samen nieuw succes boeken op de Olympische Spelen van Tokio 2021! Maar dit zal ons niet verhinderen om verder te gaan op de ingeslagen weg! De resultaten van onze topsporters (een wereld – en drie Europese titels voor Jaouad Achab, twee vijfde plaatsen van Asemani en Achab op de Spelen van Rio 2016) in het verleden bewijzen immers dat er jarenlang goed en zeer vruchtbaar gewerkt is!

Het vertrek van de vier atleten zal trouwens de werking van Taekwondo Vlaanderen niet hypothekeren. Wij vertegenwoordigen 4000 Vlaamse taekwondoïns en hebben als kerntaak de taekwondosport te promoten in Vlaanderen en beloftevolle atleten maximaal kansen te geven om door te groeien en te laten presteren op topsportniveau. Hiermee gaan wij vastberaden verder. Het trainingscentrum in Wilrijk zal de thuishaven blijven van beloftevolle atleten die topsport willen combineren met studeren. Momenteel maken topsporters Nicolas Corten, Laura Roebben, Djade Lespau en Abdullah Sediqi deel uit van ons team en zij zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Onder de deskundige leiding van hoofdcoach Alireza Nassrazadany stomen zij zich momenteel klaar voor de hopelijk snelle heropstart van de internationale toernooikalender.

De positie van technisch directeur topsport Laurence Rase en topsport trainer Alireza Nassrazadany hebben in dit verhaal nooit ter discussie gestaan.

 

Sportieve groeten

Taekwondo Vlaanderen

Recent nieuws

Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

Op 29 maart is het weer webinar-tijd voor onze trainers.

Lees meer
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Zondag 28 februari is het tijd voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Lees meer
Interview met Jelle Vicca en Erik Baert over de talentdetectietrainingen

Da talentdetectietrainingen voor U13 in het sparring en poomsae in de wintermaanden waren een groot succes. Wij blikten met coaches Jelle Vicca en Erik Baert uitgebreid terug op de trainingen.

Lees meer
Belgian Open Poomsae 2021 - The Online Edition

Geen Belgian Open Taekwondo in Lommel dit jaar omwille van corona. Het goede nieuws is dat er dit jaar wel een Belgian Open Online Poomsae 2021 komt. En dat in het vaste weekend van de Belgian Open op 19, 20 en 21 maart.

Lees meer
Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer