Skip to main content

Poomsae, iets voor jou?

30

Aug 2021Activiteit

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Niet enkel voor de clubs, maar ook voor de federatie.

Met een agenda vol activiteiten voor onze leden wilt ook Taekwondo Vlaanderen erin vliegen. Zo starten we in het weekend van 11 en 12 september met een TOP-aanbod voor alle poomsaeliefhebbers onder ons. Je kan op zaterdag 11 september van 15u-16u terecht voor de poomsae talentdetectietraining en op zondag 12 september van 10u-12u voor de regionale poomsaetraining. Beide trainingen vinden plaats in sportcentrum Brieleke te Wommelgem.

Maar wat is nu net het verschil tussen beide trainingen vraagt u zich misschien af? Hieronder lichten we beide trainingen kort toe.

Poomsae talentdetectietraining

De poomsae talent-detectietrainingen zijn een onderdeel van het nieuwe beleidsplan van Taekwondo Vlaanderen met als doel jeugd warm te maken voor poomsaewedstrijden. Dit initiatief uit zich in enkele trainingen die zich richten op jeugdatleten die de intentie hebben om in de toekomst deel te nemen aan een poomsaewedstrijd (of misschien al eens hebben deelgenomen hieraan).Tijdens deze trainingen wordt er dieper ingegaan op de reeds gekende taegeuks. Er worden dus GEEN nieuwe taegeuks aangeleerd.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden die al enkele taegeuks kennen en minstens een gele gordel hebben.

Aanmelden voor deze training kan via deze link.

Regionale poomsaetraining

Tijdens de regionale poomsaetrainingen worden er eveneens GEEN poomsaes aangeleerd, deze moeten vooraf gekend zijn. De focus van de training ligt op de afwerking, precisie, techniek en uitstraling. Het team van ervaren poomsaetrainers zal de atleten hierin begeleiden en voorbereiden op de internationale competitie.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden met minstens een blauwe gordel én wedstrijdervaring binnen poomsae.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Stuur dan zeker een mailtje naar recreatie@taekwondo.be voor alle informatie.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Recent nieuws

Loting BO Korean Ambassador's Cup Poomsae 21/05/2023

De loting van de A-klasse voor de BO Korean Ambassador's Cup Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Office Taekwondo Vlaanderen gesloten op 19 mei

Taekwondo Vlaanderen maakt de brug op vrijdag 19 mei.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 13/05/2023

De loting van de A-klasse voor het BK Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Korean Ambassador's Cup zkt deelnemers

De Korean Ambassador's Cup op zondag 21 mei. Dat is poomsae voor iedereen in een plezant kader. Schrijf je nu in voor het te laat is.

Lees meer
Manuel Pollet naar WK Taekwondo in Baku

Manuel Pollet van Ilyo Aarschot heeft officiële bevestiging gekregen dat hij geselecteerd is voor het WK taekwondo in Baku, Azerbeidzjan.

Lees meer
Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

In de maand april zetten we de Lion's Taekwondo Academy uit Liedekerke in de kijker. We hadden met hoofdtrainer Omar onder andere over zijn roots in het taekwondo en de oorsprong van zijn mooie clubnaam.

Lees meer
Meerdaags taekwondokamp voor jeugd in de zomer

KAVVV&FEDES organiseert samen met Taekwondo Vlaanderen in de zomervakantie van 2023 een meerdaagse taekwondostage voor jeugd van 7 tot 21 jaar in Brugge.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Voor de club in de kijker van maart trokken we naar Antwerpen voor een babbel met hoofdtrainer Kara Kuduret van de club Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Lees meer