Skip to main content

Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

24

Nov 2023

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Activiteit

Dag Louis, is team TKDV klaar voor het EK in Innsbruck?

“Ik hoop van wel (lacht). We trekken met een team van vijf atleten naar Oostenrijk: Axelle Bonnez (F-30), Vera Moens (F-65), Gabriella Meyvis (Jun 15-17), Jolien Segers (Free-Style) en Meliisa Engels. Joelle Tieterickx van ABFT is eveneens een Belgische deelneemster. “

Met welke ambities reizen jullie naar ginds?

“Wij gaan voor finaleplaatsen en zoveel mogelijk medailles. Vera en Axelle dichten we een heel grote kans toe op eremetaal. Axelle staat negende op de wereldranglijst maar van de acht dames voor haar neemt enkel Eva Sanderson deel. Vera Moens? Twee jaar geleden waren alleen zij en de Oostenrijkse ingeschreven. Momenteel zijn er zes atleten ingeschreven in de klasse van Vera. Dus ja, we hopen ook daar opnieuw op een medaille. Jolien neemt deel aan de Freestyle-competitie. In haar tabel zitten nog acht andere dames. Ook daar liggen kansen. Gabriella zit in een zeer grote tabel bij de junioren.”

Het vorige EK was nog een beetje een corona-editie. Nu lijkt het deelnemersveld veel sterker?

“Dat is een feit. Twee jaar geleden bleef er nog veel volk thuis van het EK. Dat is nu niet meer het geval. Iedereen zal top moeten zijn om in de medailles te geraken in Oostenrijk.”

Dat brengt ons naadloos bij de volgende vraag. Hoe zit het met de vorm van onze atleten?

“Onze atleten hebben goede uitslagen behaald in het afgelopen seizoen. Iedereen is fit en in vorm. Maar zo’n EK is natuurlijk een totaal ander gegeven dan een tornooi. Daar wil iedereen op hetzelfde moment pieken. De tijd van online-poomsaetornooien ligt achter ons. Het zal op het moment van de waarheid moeten gebeuren. Maar we hebben alle vertrouwen in onze mensen.”

Recent nieuws

Startschot The Factory is officieel gelost

Alles wat u wilde weten over The Factory, het gloednieuwe topsportproject, vroegen we aan Johan Alles en Dave Cook.

Lees meer
Het secretariaat van TKDV gaat er even tussenuit

Wij sluiten de deuren tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Club in de kijker: T-JOO

Voor de laatste club in de kijker van 2023 trokken we naar T-JOO, een gezellige club pal op de grens van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Lees meer
Kickstart jouw ledenwerving

Webinar rond marketing & communicatie voor taekwondoclubs

Lees meer
Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer
Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Lees meer
17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Lees meer
Vrijwilliger op de Belgian Open 2024

Schrijf je in als vrijwilliger voor onze Belgian Open 2024 en kom terecht in een tof en gezellig team.

Lees meer