Skip to main content

Laura Roebben zet punt achter topsportloopbaan

22

Sep 2021

Laura Roebben heeft onlangs een punt gezet achter haar topsportloopbaan. De 24-jarige atlete uit het Limburgse Kortessem stopt ermee omwille van aanhoudend blessureleed en om zich volledig te kunnen focussen op de politieschool. Daar start ze op 1 oktober met haar opleiding. Laura: "Het is geen volledig afscheid van taekwondo want ik wil mijn ervaring doorgeven aan de jeugd.”

Club info

Laura Roebben is niet over één nacht ijs gegaan in haar beslissing om te stoppen met topsport. “Zeker niet”, bevestigt Laura ons. “Taekwondo heeft mij zoveel gegeven in mijn leven en het was geen makkelijke beslissing om te stoppen met topsport. Het aanhoudende blessureleed heeft de beslissing wel een duwtje in de rug gegeven. Ik heb in mijn carrière veel te kampen gehad met blessures. Na een blessure telkens opnieuw terugvechten. Dat woog enorm zwaar op mij. Ik sukkelde ook al langer met een stressfractuur in mijn rug. Om mij optimaal voor te kunnen bereiden op het EK in april 2021, heb ik een reeks inspuitingen gekregen. Maar dan kwam dan weer een polsblessure bovenop. Niettemin, wou ik op dat EK echt pieken. Het werd slechts een kwartfinale en dat was voor mij toen een teleurstelling.”

Spelen

Laura: “Daarna maakte ik nog een waterkansje op de qualifier van de Spelen, maar ook dat viel in het water omdat Indra de voorkeur kreeg in mijn klasse. Toen we tenslotte ook te horen kregen, dat het WK in het najaar in het water viel. Ja, toen was het geloof, de goesting en de drive helemaal weg (stilte). Als topsporter had ik doelen nodig. Als die wegvallen, wordt het moeilijk. Plus ik had ondertussen al eens meegedaan met de toelatingsproeven van de politieschool. Dat triggerde mij al lang en met corona had ik daar wat meer tijd voor. Zeker in de wetenschap dat als je de testen met succes aflegt, je nog twee jaar tijd hebt, om aan de opleiding te beginnen. Al die dingen samen hebben mij doen beslissen om te stoppen met topsport en vanaf 1 oktober aan de opleiding bij de politieschool te beginnen. Defensie? Ik ben Defensie enorm dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven. Via hun kon ik op een professionele manier aan topsport doen. Dat zal ik nooit vergeten. Maar de politie heeft mij altijd een speciale trigger gegeven. Ik heb naar mijn hart geluisterd en besloten om die weg te volgen”, aldus Laura.  

Pyong Won

Laura vertelt het allemaal in een paar ademstoten. Ze klinkt bijna opgelucht? Laura:“Dat is ook het geval. Maar taekwondo zit in mijn hart en ik wil de sport dan ook zeker niet volledig de rug toekeren. Integendeel zelfs, ik ga met een paar andere jonge mensen (waaronder de andere ex-topsporter Amber Pannemans) de club Pyong Won Diepenbeek overnemen. De huidige mensen wilden ermee stoppen en zochten overnemers. Ik word er trainer. Ik heb trouwens ook al een gesprek gehad met David Cook (nieuwe Technisch Directeur Topsport) om over mijn toekomst als trainer te praten. Ook daar zijn er mogelijkheden. Mag ik iedereen die mij gesteund heeft via deze weg bedanken? Bedankt en we komen elkaar zeker nog tegen”, besluit Laura.  

Recent nieuws

Seminarie met GM Kang Ik Pil

In het weekend van 4-5 februari 2023 komen GM Kang Ik Pil en Master Kambiz eindelijk terug naar België.

Lees meer
Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

Sarah Chaari veroverde op het WK Taekwondo in Mexico een gouden medaille in de klasse -62. De eerste vrouwelijke wereldkampioen in de geschiedenis van het Belgische taekwondo.

Lees meer
Ronde tafelgesprek & sparringsdag

Op 19 november vindt er een ronde tafelgesprek plaats voor coaches en trainers te Leuven, op 20 november kunnen atleten deelnemen aan een sparringstraining onder leiding van het topsportteam.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo De Tijgers

Voor de club in de kijker van oktober trokken we naar Rijkevorsel. Daar huist de club Taekwondo de Tijgers van de jonge hoofdtrainer Wannes Van Dooren.

Lees meer
Dag van de trainer

Zaterdag 10 december is het de 'dag van de trainer' in Gent.

Lees meer
Lancering nieuwe kwaliteitslabels

Deze week lanceren we twee nieuwe kwaliteitslabels voor de clubs.

Lees meer
Gezocht: nieuwe collega

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar een nieuwe algemeen coördinator.

Lees meer
Secretariaat gesloten

Het secretariaat zal gesloten zijn op maandag 31 oktober 2022.

Lees meer