Skip to main content

"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

14

Jun 2022

Morgen is het zover voor Louis Michez en Saïd Boucham! Dan leggen beide Grootmeesters hun examen voor negende dan af in Korea. Een ding is zeker: de stress neemt toe maar beiden zijn klaar voor hun belangrijkste dag van het jaar.

Activiteit

Dag Louis, hoe gaat het met de stress?

Louis: “Die is er zeker maar coach Vera slaagt er goed in om ons een beetje rustig te houden (lacht). We zijn naar Kukkiwon geweest voor de inschrijving voor het examen en hebben daar de president ontmoet. Toen begon het echt wel te kriebelen dat het examen héél dichtbij komt. Maar hij wist ons wel op ons gemak te stellen door samen met ons op de foto te gaan.”

Concreet: hoe ziet zo’n examen negende dan eruit?

“Het examen is op woensdag 15 juni. Er zijn in totaal dertien kandidaten. Zes voor negende dan en zeven voor achtste dan. Het belooft een lange dag te worden. De examendag begint met een gezamenlijke stage van vier uur onder leiding van Grootmeester Kang Ik-Pil. Daarna moeten we individueel twee Poomsaes lopen voor de jury. Daarna volgt voor iedereen een face to face interview met de President van Kukkiwon. We hebben ook een uitgebreide thesis moeten schrijven over onze ervaringen in vijftig jaar taekwondo. Dan zit het examen erop. De uitslag van het examen zullen we helaas pas in september te weten komen.”

Hoe verloopt jullie verblijf voor de rest? Staat er nog iets anders dan trainen op de agenda?

“Jazeker. Wij zijn nu al een week in Korea en we verblijven in het Ibis Ambassador Hotel waar we een fitness hebben met een groot dakterras. Hier kunnen we dagelijks onze Poomsaes lopen onder leiding van coach Vera. Er is gelukkig ook tijd voor wat ontspanning. We hebben al verschillende uitstapjes gedaan. Onder andere naar de Tower van Seoul waar we een mooi uitzicht hadden over de stad. Na het examen kunnen we nog een paar dagen genieten en nog enkele uitstapjes doen.”

Succes ermee! Taekwondo Vlaanderen is trots op jullie.

“Dank u. De negende dan is voor Saïd en mezelf de kers op de taart van vijftig jaar taekwondo. Maar we hebben hem nog niet hé. Duim voor ons.”

Recent nieuws

Loting BO Korean Ambassador's Cup Poomsae 21/05/2023

De loting van de A-klasse voor de BO Korean Ambassador's Cup Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Office Taekwondo Vlaanderen gesloten op 19 mei

Taekwondo Vlaanderen maakt de brug op vrijdag 19 mei.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 13/05/2023

De loting van de A-klasse voor het BK Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Korean Ambassador's Cup zkt deelnemers

De Korean Ambassador's Cup op zondag 21 mei. Dat is poomsae voor iedereen in een plezant kader. Schrijf je nu in voor het te laat is.

Lees meer
Manuel Pollet naar WK Taekwondo in Baku

Manuel Pollet van Ilyo Aarschot heeft officiële bevestiging gekregen dat hij geselecteerd is voor het WK taekwondo in Baku, Azerbeidzjan.

Lees meer
Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

In de maand april zetten we de Lion's Taekwondo Academy uit Liedekerke in de kijker. We hadden met hoofdtrainer Omar onder andere over zijn roots in het taekwondo en de oorsprong van zijn mooie clubnaam.

Lees meer
Meerdaags taekwondokamp voor jeugd in de zomer

KAVVV&FEDES organiseert samen met Taekwondo Vlaanderen in de zomervakantie van 2023 een meerdaagse taekwondostage voor jeugd van 7 tot 21 jaar in Brugge.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Voor de club in de kijker van maart trokken we naar Antwerpen voor een babbel met hoofdtrainer Kara Kuduret van de club Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Lees meer