Skip to main content

Jaouad Achab haalt Het Journaal met training in Brugge

16

Jul 2020Activiteit

Jaouad Achab (27) gaf een proefles aan kinderen tussen 11 en 14 jaar op een sportkamp van Sport Vlaanderen in Brugge. Hij werd daarbij gevolgd een ploeg van Het Journaal van Een. 

"Superbelangrijk dat ik mijn kennis en ervaring deel"

Jaouad Achab heeft een indrukwekkend palmares. Hij is 3-voudig Europees kampioen (2014, 2016 en 2019), wereldkampioen (2015) en huidig nummer één van de wereld in zijn gewichtsklasse (-63kg). 

De kinderen gaven hun ogen dus de kost tijdens zijn initiatie. Achab vindt het belangrijk dat hij tijd vrijmaakt om zijn sport te promoten.

"Ik vind dat echt mijn verantwoordelijkheid. Taekwondo is niet de bekendste sport in België. Het is superbelangrijk dat ik mijn ervaring en kennis deel. Ik doe dit ook graag, ik heb altijd een goede connectie met kinderen."

De kinderen zijn zelf ook enthousiast. "Het was echt heel erg leuk. Ik ga deze dag nooit meer vergeten", reageert de 11-jarige Jaak. 

Ook Pierre-Yves (12) heeft genoten. "Het trappen was cool. Jaouad is een heel goede en leuke lesgever. Het is tof dat een bekende sporter ons een initiatie geeft."

Ik doe dit graag, ik heb een goede connectie met kinderen.

Jaouad Achab

"Nog altijd veel vertrouwen voor Tokio"

Een initiatie geven is een leuke afwisseling voor Achab. In zijn gevechtssport zijn er voorlopig namelijk geen wedstrijden in het vooruitzicht.

"Niemand weet van iets. Wordt het september, oktober, november? Ik hoorde dat het zelfs zou kunnen dat we pas volgend jaar opnieuw in competitie kunnen."Het is momenteel dus alleen maar trainen en mijn conditie onderhouden. Uiteraard heb ik zin in wedstrijden, maar onze gezondheid is het belangrijkste. De Olympische Spelen in Tokio blijven het grote doel, met het vertrouwen zit het nog altijd goed."

Het zou kunnen dat er pas volgend jaar opnieuw competitie is.

Jaouad Achab

In Tokio wil Achab knallen. In Rio greep hij net naast de medailles met een 5e plaats. Dat was toen een grote teleurstelling, maar onze 27-jarige landgenoot heeft er ook veel uit geleerd.

 

"Ik heb nu meer ervaring en ik weet dat ik niet te veel moet willen. In mijn hoofd ga ik voor goud, maar dat ga ik niet meer uitspreken tegen de pers. Ik ga gewoon mijn best doen en alles geven in Tokio. Dan zien we wel wat het wordt."

 

Bron: Sporza.be

Recent nieuws

Club in de kijker Jong Saeng

Na Nunchaku Kessel zetten we met Jong Saeng voor u graag een nieuwe club in de kijker!

Lees meer
TKDV-training 19/09/2020

De eerste TKDV-training van dit najaar staat voor de deur. Mis deze unieke editie niet en schrijf je snel in!

Lees meer
Inschrijvingen taekwondokamp met Jaouad staan open

Inschrijvingen taekwondokamp met regerend Europees kampioen Jaouad Achab van 6 tot en met 8 november in Brugge nu open

Lees meer
Internationale Taekwondodag

4 september is de internationale dag van de taekwondo!!

Lees meer
Covid-19 update: fase geel

Wat betekent code geel voor taekwondo?

Lees meer
De taekwondopionier die bevriend was met Bruce Lee en Mohamed Ali

Een portret van een gerespecteerde Grootmeester die taekwondo groot maakte in Amerika en die Bruce Lee en Mohamed Ali zijn vrienden mocht noemen.

Lees meer
Wannes Van Dooren blikt tevreden terug op de taekwondostage 2020

De taekwondostage 2020 in Brugge zit erop! Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 14 augustus genoten 12 kinderen onder de deskundige leiding van Wannes Van Dooren en Tamerlan Galegaev van een midweek lang taekwondo, sport en véél plezier.

Lees meer
Club in de kijker Nunchaku Kessel

Sinds de start van de zomer hebben we de rubriek 'club in de kijker' weer nieuw leven ingeblazen. De eerste club die de revue passeerde, is de kleine maar gezellige club Nunchaku Kessel.

Lees meer