Skip to main content

Interview Kyun Eun Park

05

Mar 2021

Mevrouw Kyun Eun Park. Zegt die naam u iets? Wellicht niet maar het is een naam die we in de komende maanden en jaren meer veel gaan zien en horen in het Belgische taekwondo. Mevrouw Park is immers de nieuwe ambassadrice voor Kukkiwon in België en verblijft sinds eind vorig jaar in ons land. Wij maakten alvast kennis met haar.

Leden informatie

Kan u zichzelf even voorstellen? 

“Ik ben Kyung Eun Park en ik ben afkomstig uit Zuid-Korea. Ik ben al meer dan 30 jaar actief in het taekwondo op verschillende vlakken. Eerst als atlete, dan als lesgeefster en daarna als scheidsrechter en aambassadrice. Sinds september ben ik in het Koreaanse Cultureel Centrum in Brussel actief als ambassadrice voor Kukkiwon in België. Ik ben oprecht blij dat ik in België aan de slag ben mogen gaan. Het is een fijn land en een kruispunt in Europa. Vanuit Brussel rij je overal snel naartoe.”                                                                 

Hoeveel ambassadeurs zendt Kukkiwon wereldwijd uit?  

“Momenteel zijn er 43 ambassadeurs zoals mij aan de slag. Verdeeld over heel de wereld.”  

Wat is uw ambitie als ambassadrice?  

“Ik heb van Kukkiwon de opdracht gekregen mijn volledige ondersteuning te geven aan de Belgian Taekwondo Federation om taekwondo naar een hoger niveau te tillen in België. U zal mij dus - als de regels het toelaten – regelmatig tegenkomen bij opleidingen, tornooien, seminaries en dergelijke in alle kanten van het land. Ik wil zoveel mogelijk mensen in België overtuigen dat taekwondo dé sport bij uitstek is.” 

We maakten voor een eerste keer met u kennis op de Poomsae Talentdetectietraining. Daar gaf u twee keer les? 

“Klopt. Ik was positief verrast over de goede opkomst ondanks de moeilijke situatie waar we nu in leven. De houding van de leerlingen, was ook zeer positief. Over het algemene niveau van taekwondo in België, wil ik mij nog niet uitspreken. Ik heb door de corona spijtig genoeg nog niet veel kansen gehad om clubs en events te bezoeken.” 

Kan u als ambassadrice van Kukkiwon ons iets vertellen over de nieuwe president van Kukkiwon, Grootmeester Dong Sup Lee? 

“Hij was voorheen lid van de Nationale Raad en heeft al een lange weg afgelegd in het taekwondo. Als nieuwe president van Kukkiwon staat hij open voor dialoog met iedereen. Als het taekwondo maar ten goede komt.” 

In een interview met de collega’s van ABFT gaf u aan dat we feestelijkheden mogen verwachten naar aanleiding van de viering van de 120ste verjaardag van de diplomatieke relaties tussen België en Zuid-Korea? 

“Dat kan ik alleen maar bevestigen, maar ook hier moet ik helaas zeggen dat het allemaal samenvalt met versoepelingen. Het Koreaanse Festival staat op de planning. We hopen ook het officiële Kukkiwon demoteam naar België te halen.  Over hun komst kan ik pas in het najaar een sluitend antwoord geven. Ook een Hanmadangtornooi en de Korea Ambassador Cup staan op de planning.”  

Slotvraag: al veel van België gezien tijdens uw verblijf in ons land? 

“Nog niet zo heel veel. Ik sta te popelen om jullie musea en kunst te bewonderen. Ik wil ook graag verschillende steden gaan bezoeken. En ik hoor dat het bier hier zo lekker is. Als de cafés weer open zijn, wil ik absoluut eens een Belgische biertje gaan drinken in een café. De chocolade heeft nog maar weinig geheimen voor mij. Die rek in de supermarkt, ken ik al uit mijn hoofd. Daar heb ik al goed van geproefd.” (lacht).  

Bedankt voor het interview!

 

Recent nieuws

Interview Kyun Eun Park

Kukkiwon heeft sinds november 2020 met Kyun Eun Park een nieuwe ambassadrice in Brussel. Wij maakten kennis met de dame en ontdekten dat ze staat te popelen om elk hoekje van België te ontdekken en de rek met chocolade in onze supermarkten al gevonden heeft.

Lees meer
Club in de kijker KWAN Academy

De club in de kijker van februari 2021 zet voor het eerst een club uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de spotlight! Wij belden met beheerder Norddine Achaibi en kwamen te weten dat KWAN niet zomaar een sportclub is.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Amber Pannemans?

De 22-jarige Amber Pannemans maakte lange tijd deel uit van de topsportwerking sparring, maar besloot in 2017 alles op haar studies te zetten. Wij namen contact op met Amber om te horen hoe het vandaag met haar gaat?

Lees meer
Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

Op 29 maart is het weer webinar-tijd voor onze trainers.

Lees meer
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Zondag 28 februari is het tijd voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Lees meer
Interview met Jelle Vicca en Erik Baert over de talentdetectietrainingen

Da talentdetectietrainingen voor U13 in het sparring en poomsae in de wintermaanden waren een groot succes. Wij blikten met coaches Jelle Vicca en Erik Baert uitgebreid terug op de trainingen.

Lees meer
Belgian Open Poomsae 2021 - The Online Edition

Geen Belgian Open Taekwondo in Lommel dit jaar omwille van corona. Het goede nieuws is dat er dit jaar wel een Belgian Open Online Poomsae 2021 komt. En dat in het vaste weekend van de Belgian Open op 19, 20 en 21 maart.

Lees meer
Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer