Skip to main content

Interview Caroline Volders en Fenne Steenaerts

31

Aug 2023

Wat een week voor de topsportwerking van Taekwondo Vlaanderen! Met Fenne Steenaerts (-46) en Caroline Volders (-55) veroverden twee van de vier Vlaamse atleten een medaille op het EK taekwondo voor junioren in Tallinn. Dat vroeg uiteraard om een reactie van Fenne en Caroline. Wij hadden een babbel met de jongedames over hun schitterende prestaties op het recente EK.

Activiteit

Proficiat, dames! Met welk gevoel blikken jullie terug op dat EK?

Caroline: “Met een heel trots gevoel. Het was mijn laatste wedstrijd bij de junioren. Een EK dan nog. En om die dan af te sluiten met een titel van vice-Europees kampioen, is heel mooi.”

Fenne: “Heel tevreden. Brons in mijn eerste jaar als junior. Nooit verwacht dat dat ging lukken.”

Met welke verwachtingen waren jullie naar ginds getrokken?

Caroline: “Een aantal maanden gelden heb ik samen met sportief directeur Dave en coach Ali een traject besproken en één van de doelen die daarin vooropgesteld waren, was een medaille halen op het EK junioren. Je kampt daar ook tegen eerstejaars junioren en daar mag ik als ervaren junior niet  tegen verliezen. Tegen de ervaren meisjes, weet je dat het alle kanten uit kan.”

Fenne: “Ik had voor mezelf de lat niet te hoog gelegd als eerstejaars junior. Ik heb het kamp per kamp bekeken.”

Voor Caroline werd het uiteindelijk zilver en voor Fenne een bronzen plak. Hoe blij waren jullie met dat mooie resultaat?

Caroline:“Die Kroatische tegenstander van in de finale was zo ongelofelijk sterk en krachtig. Bijna telkens ze een aanval inzette, kwam ik ten val. Toch had ik kort na de wedstrijd het gevoel dat er meer inzat. De blijdschap om het zilver kwam eigenlijk pas goed binnen toen ik samen met die andere meisjes op het podium stond. Op de mat zijn we altijd concurrenten, maar op het podium was de sfeer echt vriendschappelijk.”

Fenne: “Dat meisje waar ik de halve finale tegen verloor, was sterk. Ik heb ondanks het verlies goed gevochten in die partij. Dus ik ben heel tevreden met brons. Dit was het hoogst haalbare resultaat.”

Twee medailles op het EK junioren. De sportieve toekomst oogt rooskleurig?

Caroline: “De heel nabije toekomst toch niet zo (lacht groen). In de finale botste ik met mijn knie tegen mijn tegenstander haar knie. Een dag later kon ik mijn been niet meer opheffen van de kniepijn. De exacte diagnose weten we op dit moment nog niet. Laten we hopen dat het niet al te ernstig is. Daarna mik ik voluit op de tornooien met de senioren.”

Fenne: “Dit smaakt uiteraard naar meer. Normaal gezien trekken we binnen enkele weken naar Polen en dan komt Kroatië er snel aan. Hopelijk kan ik de lijn van op het EK daar doortrekken.”

En extra-sportief? Het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur?

Caroline: “Mijn laatste jaar in het middelbaar komt eraan. Daarna ga ik verder studeren in het Hoger Onderwijs in de richting Accountancy-Fiscaliteit. Ik wil dat graag blijven combineren met taekwondo op hoog niveau.”

Fenne: “Ik ga naar het vierde middelbaar Economische Wetenschappen. Hoger Onderwijs is dus nog niet voor meteen. Ik ga verder op dezelfde manier.”

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Interview met Hassan Sadeghi over olympische selectie

Internationaal scheidsrechter Hassan Sadeghi is geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Wij hadden een leuke babbel met de Gentenaar over zijn deelname aan het grootste sportevent ter wereld.

Lees meer
Stel je kandidaat voor onze commissiewerking 2024-2025

Wil jij je graag inzetten om de werking van Taekwondo Vlaanderen te ondersteunen? Dan is onze commissiewerking wel iets voor jou. Ontdek er alles over via onderstaande link.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 18/05/2024

De loting voor het BK Poomsae 2024 is bekend. Ontdek hem hier.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Jongyeong

Voor de club in de kijker van april hadden we een leuke babbel met hoofdtrainer Fatiha Laalam van Taekwondo Jongyeong.

Lees meer
Webinar: een goede website hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Op maandag 06/05/2024 zal Jeffrey Excelmans jullie mee op pad nemen over hoe je het opzetten van een goede website het best aanpakt. Dit webinar wordt volledig gratis aangeboden.

Lees meer
Ronde tafelgesprek met technisch directeur topsport Dave Cook

Op zaterdag 20 april organiseert Dave Cook een nieuw rondetafelgesprek voor coaches en trainers. Met op zondag 2 juni een vervolg-praktijksessie. Ontdek er alles over.

Lees meer
Loting Open Challenge Cup Poomsae 2024

De loting voor de A-klasse is bekend. Ontdek ze hier.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer