Skip to main content

Interview Caroline Volders en Fenne Steenaerts

31

Aug 2023

Wat een week voor de topsportwerking van Taekwondo Vlaanderen! Met Fenne Steenaerts (-46) en Caroline Volders (-55) veroverden twee van de vier Vlaamse atleten een medaille op het EK taekwondo voor junioren in Tallinn. Dat vroeg uiteraard om een reactie van Fenne en Caroline. Wij hadden een babbel met de jongedames over hun schitterende prestaties op het recente EK.

Activiteit

Proficiat, dames! Met welk gevoel blikken jullie terug op dat EK?

Caroline: “Met een heel trots gevoel. Het was mijn laatste wedstrijd bij de junioren. Een EK dan nog. En om die dan af te sluiten met een titel van vice-Europees kampioen, is heel mooi.”

Fenne: “Heel tevreden. Brons in mijn eerste jaar als junior. Nooit verwacht dat dat ging lukken.”

Met welke verwachtingen waren jullie naar ginds getrokken?

Caroline: “Een aantal maanden gelden heb ik samen met sportief directeur Dave en coach Ali een traject besproken en één van de doelen die daarin vooropgesteld waren, was een medaille halen op het EK junioren. Je kampt daar ook tegen eerstejaars junioren en daar mag ik als ervaren junior niet  tegen verliezen. Tegen de ervaren meisjes, weet je dat het alle kanten uit kan.”

Fenne: “Ik had voor mezelf de lat niet te hoog gelegd als eerstejaars junior. Ik heb het kamp per kamp bekeken.”

Voor Caroline werd het uiteindelijk zilver en voor Fenne een bronzen plak. Hoe blij waren jullie met dat mooie resultaat?

Caroline:“Die Kroatische tegenstander van in de finale was zo ongelofelijk sterk en krachtig. Bijna telkens ze een aanval inzette, kwam ik ten val. Toch had ik kort na de wedstrijd het gevoel dat er meer inzat. De blijdschap om het zilver kwam eigenlijk pas goed binnen toen ik samen met die andere meisjes op het podium stond. Op de mat zijn we altijd concurrenten, maar op het podium was de sfeer echt vriendschappelijk.”

Fenne: “Dat meisje waar ik de halve finale tegen verloor, was sterk. Ik heb ondanks het verlies goed gevochten in die partij. Dus ik ben heel tevreden met brons. Dit was het hoogst haalbare resultaat.”

Twee medailles op het EK junioren. De sportieve toekomst oogt rooskleurig?

Caroline: “De heel nabije toekomst toch niet zo (lacht groen). In de finale botste ik met mijn knie tegen mijn tegenstander haar knie. Een dag later kon ik mijn been niet meer opheffen van de kniepijn. De exacte diagnose weten we op dit moment nog niet. Laten we hopen dat het niet al te ernstig is. Daarna mik ik voluit op de tornooien met de senioren.”

Fenne: “Dit smaakt uiteraard naar meer. Normaal gezien trekken we binnen enkele weken naar Polen en dan komt Kroatië er snel aan. Hopelijk kan ik de lijn van op het EK daar doortrekken.”

En extra-sportief? Het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur?

Caroline: “Mijn laatste jaar in het middelbaar komt eraan. Daarna ga ik verder studeren in het Hoger Onderwijs in de richting Accountancy-Fiscaliteit. Ik wil dat graag blijven combineren met taekwondo op hoog niveau.”

Fenne: “Ik ga naar het vierde middelbaar Economische Wetenschappen. Hoger Onderwijs is dus nog niet voor meteen. Ik ga verder op dezelfde manier.”

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Interview Caroline Volders en Fenne Steenaerts

Caroline Volders en Fenne Steenaerts veroverden een medaille op het EK taekwondo voor junioren. Dat vroeg uiteraard een woordje uitleg van de dames zelf.

Lees meer
Caroline Volders vice-Europees kampioen

Caroline Volders heeft op het EK Taekwondo voor junioren een zilveren medaille veroverd in de klasse -55.

Lees meer
Brons voor Fenne Steenaerts op dag 1 EK Junioren in Tallinn

De Halense Fenne Steenaerts heeft brons veroverd in de klasse -46 op het EK Taekwondo voor junioren in Tallinn.

Lees meer
14/8 Brugdag TKDV office

14/8 en 15/8 (O.L.V.H.) is de TKDV office gesloten.

Lees meer
Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

Taekwondoschool Keumgang in het sparring en Chung Gun Wommelgem in het poomsae waren de winnaars van de interclub seizoen 20222-2023. Wij lieten de hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de sleutel naar het succes.

Lees meer
Ronde tafelgesprek Topsport

Op zaterdag 2 september organiseert Technisch Directeur Topsport, Dave Cook, een ronde tafelgesprek voor coaches. Thema van het gesprek: 'What does success look like?'

Lees meer
Een vleuge Colombia bij T-JOO in Elewijt

Daniel Steenssens (11) woont in Colombia maar beoefent nu voor een tijdje taekwondo bij de TKDV-club T-JOO in Elewijt.

Lees meer
Zomerregeling 2023

Tijdens de zomermaanden zal onze TKDV-office dagelijks geopend zijn van 9u-13u.

Lees meer