Skip to main content

Internationale Taekwondodag

04

Sep 2020

4 september is de internationale dag van de taekwondo!

Leden informatie

Aan iedereen die taekwondo een warm hart toedraagt: gefeleciteerd! Wist u trouwens dat 4 september op de Algemene Vergadering van 2006 in Viëtnam werd ingesteld als de internationale dag van de taekwondo? 4 september werd toen gekozen omdat op die dag in 1994 het Olympisch Comité besliste om van taekwondo (sparring) een olympische discipline te maken. Jaren later, in Sydney 2000, was taekwondo voor het eerst een officiële sport op de Olympische Spelen. In Zuid-Korea wordt die heuglijke 4 september elk jaar gevierd met festiviteiten, concerten en optredens. Al zal het nu door de coronacrisis een pak minder zijn. World Taekwondo ontving alvast felicitaties van IOC-voorzitter Thomas Bach. Wij sluiten af met u een prettige internationale taekwondodag te wensen!

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer