Skip to main content

Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

18

Jul 2023

Taekwondoschool Keumgang uit Diest en Chung Gun uit Wommelgem zijn de interclubwinnaars van het seizoen 2022-2023. Wij lieten hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de successen van hun club.

Leden informatie

Als we Louis Michez van Chung Gun Wommelgem per telefoon vragen naar een reactie op de winst antwoordt hij met grote tevredenheid:“Het is de tweede keer op rij dat we het clubkampioenschap poomsae winnen. Het is een mooie erkenning voor de vele trainingen die de kinderen doen op de club. Het doet deugd als je specifieke trainingen doet en dan ziet dat ze daar de vruchten van plukken op wedstrijden.  We hebben dit jaar ook een sterke lichting op de club. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Maar als iemand naar zijn mogelijkheden goed gelopen heeft, zijn we tevreden hoo", vertelt Louis.

Ook hoofdtrainer Jeffrey Excelmans van taekwondoschool Keumgang is zeer tevreden dat zijn club al voor de zesde keer op rij de hoofdvogel kan afschieten. Jeffrey: "De geheime formule zit vooral in combinatie van competitie, hard labeur en veel plezier. Ja, die dingen gaan samen! Leden die bereid zijn alles te geven om hun dromen na te jagen in een enthousiaste omgeving, kunnen dat bij ons. Als die puzzelstukken samen vallen, kan er iets mooi ontstaan."  

Podium

In het poomsae haalde Chung Gun het voor de Limburgers van Academy Pyong Won en de Vlaams-Brabanders van Taekwondo Hakyo. Een mooie erkenning voor Vlaanderens bekendste taekwondokoppel Grootmeester Louis Michez en ex-wereldkampioen Vera Moens? Louis: "Of het winnen van het clubkampioenschap een vooropgesteld doel was? Neen, hoor. Maar als we naar wedstrijden gaan willen we het zo goed mogelijk doen. Levert dat dan een medaille op dan is dat leuk voor de kinderen, de ouders en de grootouders. Het motiveert ook de andere kinderen binnen de club. Kortom, de erkenning maakt het leuk voor iedereen", besluit Louis.

72 keer goud

Taekwondoschool Keumgang haalde het voor Taekwondo Kyorugi Antwerpen en Keumgang Houthalen-Oost. Daarvoor stonden 37 atleten van Keumgang op de mat. In totaal werden maar liefst 236 kampen aangevat waarvan 200 winnend afgesloten. Dat leverde 72 keer goud op. Jeffrey: "Nooit eerder was er zo'n grote doorstroming van talent op onze club."

Recent nieuws

Caroline Volders vice-Europees kampioen

Caroline Volders heeft op het EK Taekwondo voor junioren een zilveren medaille veroverd in de klasse -55.

Lees meer
Brons voor Fenne Steenaerts op dag 1 EK Junioren in Tallinn

De Halense Fenne Steenaerts heeft brons veroverd in de klasse -46 op het EK Taekwondo voor junioren in Tallinn.

Lees meer
14/8 Brugdag TKDV office

14/8 en 15/8 (O.L.V.H.) is de TKDV office gesloten.

Lees meer
Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

Taekwondoschool Keumgang in het sparring en Chung Gun Wommelgem in het poomsae waren de winnaars van de interclub seizoen 20222-2023. Wij lieten de hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de sleutel naar het succes.

Lees meer
Ronde tafelgesprek Topsport

Op zaterdag 2 september organiseert Technisch Directeur Topsport, Dave Cook, een ronde tafelgesprek voor coaches. Thema van het gesprek: 'What does success look like?'

Lees meer
Een vleuge Colombia bij T-JOO in Elewijt

Daniel Steenssens (11) woont in Colombia maar beoefent nu voor een tijdje taekwondo bij de TKDV-club T-JOO in Elewijt.

Lees meer
Zomerregeling 2023

Tijdens de zomermaanden zal onze TKDV-office dagelijks geopend zijn van 9u-13u.

Lees meer
Club in de kijker Chingu Alken

Voor de club in de kijker van juni maakten we de korte verplaatsing van Hasselt naar Alken. Samen met hoofdtrainer Micahel Thoelen hadden we een leuke babbel over de club Chingu.

Lees meer