Skip to main content

Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

18

Jul 2023

Taekwondoschool Keumgang uit Diest en Chung Gun uit Wommelgem zijn de interclubwinnaars van het seizoen 2022-2023. Wij lieten hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de successen van hun club.

Leden informatie

Als we Louis Michez van Chung Gun Wommelgem per telefoon vragen naar een reactie op de winst antwoordt hij met grote tevredenheid:“Het is de tweede keer op rij dat we het clubkampioenschap poomsae winnen. Het is een mooie erkenning voor de vele trainingen die de kinderen doen op de club. Het doet deugd als je specifieke trainingen doet en dan ziet dat ze daar de vruchten van plukken op wedstrijden.  We hebben dit jaar ook een sterke lichting op de club. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Maar als iemand naar zijn mogelijkheden goed gelopen heeft, zijn we tevreden hoo", vertelt Louis.

Ook hoofdtrainer Jeffrey Excelmans van taekwondoschool Keumgang is zeer tevreden dat zijn club al voor de zesde keer op rij de hoofdvogel kan afschieten. Jeffrey: "De geheime formule zit vooral in combinatie van competitie, hard labeur en veel plezier. Ja, die dingen gaan samen! Leden die bereid zijn alles te geven om hun dromen na te jagen in een enthousiaste omgeving, kunnen dat bij ons. Als die puzzelstukken samen vallen, kan er iets mooi ontstaan."  

Podium

In het poomsae haalde Chung Gun het voor de Limburgers van Academy Pyong Won en de Vlaams-Brabanders van Taekwondo Hakyo. Een mooie erkenning voor Vlaanderens bekendste taekwondokoppel Grootmeester Louis Michez en ex-wereldkampioen Vera Moens? Louis: "Of het winnen van het clubkampioenschap een vooropgesteld doel was? Neen, hoor. Maar als we naar wedstrijden gaan willen we het zo goed mogelijk doen. Levert dat dan een medaille op dan is dat leuk voor de kinderen, de ouders en de grootouders. Het motiveert ook de andere kinderen binnen de club. Kortom, de erkenning maakt het leuk voor iedereen", besluit Louis.

72 keer goud

Taekwondoschool Keumgang haalde het voor Taekwondo Kyorugi Antwerpen en Keumgang Houthalen-Oost. Daarvoor stonden 37 atleten van Keumgang op de mat. In totaal werden maar liefst 236 kampen aangevat waarvan 200 winnend afgesloten. Dat leverde 72 keer goud op. Jeffrey: "Nooit eerder was er zo'n grote doorstroming van talent op onze club."

Recent nieuws

Startschot The Factory is officieel gelost

Alles wat u wilde weten over The Factory, het gloednieuwe topsportproject, vroegen we aan Johan Alles en Dave Cook.

Lees meer
Het secretariaat van TKDV gaat er even tussenuit

Wij sluiten de deuren tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Club in de kijker: T-JOO

Voor de laatste club in de kijker van 2023 trokken we naar T-JOO, een gezellige club pal op de grens van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Lees meer
Kickstart jouw ledenwerving

Webinar rond marketing & communicatie voor taekwondoclubs

Lees meer
Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer
Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Lees meer
17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Lees meer
Vrijwilliger op de Belgian Open 2024

Schrijf je in als vrijwilliger voor onze Belgian Open 2024 en kom terecht in een tof en gezellig team.

Lees meer