Skip to main content

Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

03

Jun 2021

In deze editie van de reeks ‘Hoe zou het zijn met…’ pakken we uit met de Europese kampioen U21 (klasse -59) van 2013! U kent zijn naam ongetwijfeld nog wel: Salaheddine Bensalah (25)! De Antwerpenaar stopte in 2018 met topsport, maar zat in tussentijd allesbehalve stil. Een gesprek over de goede relatie met Karim Dighou, het leven na topsport en taekwondo als totaalpakket!  

Leden informatie

Als we Salaheddine bellen voor een gesprek over de rubriek ‘Hoe zou het zijn met…’ vraagt hij meteen naar onze recente babbel met ex-topsportcoach Karim Dighou. Salaheddine:“Karim was en is nog steeds een coach waar ik enorm hard naar opkijk. Ik durf gerust zeggen dat ik zonder hem al die successen bij topsport nooit had gehaald. Met hem als trainer en collega’s als Jaouad Achab en Nicholas Corten hadden we destijds een enorm sterk team. We pepten elkaar op en maakten elkaar ook beter. De hoogtepunten uit mijn carrière waren die Europese titels en de reis naar RIO 2016. Ik zat toen in het team van Jaouad als sparringpartner maar ook om eens te mogen proeven van de sfeer op de Spelen.” 

“Hard voor gewerkt” 

“Maar na het vertrek van Karim uit topsport was het niet meer hetzelfde voor mij. Het klikte niet met de nieuwe trainer en ik was er niet meer gelukkig. In 2018 was het topsportverhaal voor mij voorbij. Of ik alles uit mijn topsportloopbaan heb gehaald? Natuurlijk wil je altijd meer, maar ik kan recht in de spiegel kijken en zeggen dat ik er hard voor gewerkt heb", vertelt Salaheddine.  

Leven na topsport 

Salaheddine: “Vanaf september 2018 heb ik alles op mijn studies leraar Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie gezet. Taekwondo kwam niet meer op de eerste plaats maar ik ben wel blijven les geven bij mijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen van hoofdtrainer Sevdet Akgül. Dat doe ik nog steeds héél graag en daarin wil ik mij ook blijven ontwikkelen. Taekwondo zit in mijn bloed, weet je? Ondertussen ben ik de Instructeur B cursus aan het volgen”, vervolgt hij.   

“Taekwondo is onbekend” 

Als alles naar wens verloopt, staat Salaheddine vanaf september voor de voor de klas als leraar Lichamelijke Opvoeding in het secundair onderwijs? Salaheddine:“Dat is inderdaad de bedoeling. Ik kijk ernaar uit om aan dat hoofdstuk te beginnen. Een van de weinige dingen die ik nog moet doen voor school, is de verdediging van mijn Bachelorproef. Het zal je niet verbazen dat die over taekwondo gaat (lacht). Een studie over de doorstroming van kinderen naar de clubs. Ik heb tijdens mijn opleiding regelmatig taekwondo gegeven aan schoolkinderen. Met spijt in het hart moest ik dan keer op keer vaststellen dat taekwondo nog steeds een onbekende sport is voor heel veel mensen.”  

“Respect en discipline” 

Het gesprek zit er bijna op. Als we Salaheddine nog polsen naar zijn toekomstambities, besluit hij met een mooie boodschap. Salaheddine: “Mijn ambitie is om een complete taekwondotrainer te worden die zijn leerlingen een totaalpakket aanleert. Niet alleen het sportieve verhaal maar ook respect en discipline. Dingen die hen ook in het leven gaan helpen om een betere persoon te zijn. Ik zeg niet dat dit het doel moet zijn van elke taekwondotrainer. Maar zo’n trainer wil ik wel zijn voor mijn leerlingen”, besluit Salaheddine.   

Bedankt voor het interview! 

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer