Skip to main content

Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

28

Apr 2021

In de rubriek ‘Hoe zou het zijn met…’ gingen we deze maand op zoek naar ex-topsporter Martijn Willemsen (22). Martijn zette in een juni 2018 een punt achter zijn statuut als topsporter en besloot vanaf dat moment alles te zetten op zijn studies farmaceutische wetenschappen. Anno 2021 geeft Martijn zijn taekwondokennis door aan jonge atleten en staat hij aan de start van bruisende carrière in de wetenschap.  

Leden informatie

Martijn Willemsen maakte net als Nicholas Corten en Anke Gevers deel uit van een sterke lichting van de sparringschool Keumgang uit Diest. De Belg met Nederlandse roots boekte al knappe resultaten bij de jeugd en trok die lijn geruisloos door bij de senioren. Of wat dacht u van een gouden plak op de G1 van Polen in het jaar (2017) dat hij overschakelde van junioren naar senioren? Na een kwartfinale op het EK in Kazan in 2018 besliste Willemsen echter om een punt te zetten achter zijn topsportloopbaan? Martijn: “Ik had op dat moment bijna mijn eerste jaar Farmacie erop zitten en die combinatie met topsport taekwondo met die studies is bijzonder moeilijk. Een keuze tussen de twee drong zich op en dan was de meest realistische en rationele keuze die voor de studies. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb want ik voel dat ik nu aan het openbloeien ben in de academische wereld”, aldus Martijn.   

Taekwondo  

Toch is taekwondo niet verdwenen uit zijn leven? Martijn: “Zeker niet. Taekwondo was in mijn leven trouwens altijd meer een stabiliteit dan een doel. Ik train nog steeds bij mijn moederclub keumgang in Diest. Trainen of training geven, vraag je? Wel, het is een beetje hybride. Ik zie het liever als mijn ervaringen uit het topsport delen met de jonge atleten. Zowel op mentaal als technisch vlak. Bijvoorbeeld: welke trappen scoren makkelijk op het elektronische pantser? Van die praktische zaken waarvan ik denk dat ze echt iets opsteken. Voorts volg ik de resultaten van de huidige generatie topsporters nog steeds op de voet. Als er een livestream is van een groot tornooi, staat hij steevast open op mijn PC. Met Nicholas (Corten) heb ik trouwens nog regelmatig contact. We zijn nog steeds even goede vrienden en dat zal nooit veranderen,” vertelt Martijn.   

Wilrijk  

De Averbodenaar zat tijdens zijn eerste jaar Farmacie-Topsport taekwondo op kot in Wilrijk. Vandaag resideert hij nog steeds op datzelfde kot in Wilrijk. Topsport hoort er daar niet meer bij en zijn volle focus gaat nu naar de studies. Martijn:“Ik combineer een Bachelor én Masterjaar en loop daarnaast stage in een labo dat onderzoek doet in Drug Discovery via medicinale chemie. Ik heb nog twee Masterjaren voor de boeg en zal mijn Master Thesis bij een vooraanstaand labo in Californië in de Verenigde Staten realiseren. Hierna hoop ik een doctoraatplaats te kunnen bemachtigen. Het is mijn ambitie om op termijn professor te worden in een onderzoekslabo dat verbonden is aan de universiteit. Ik doe dan wel geen topsport-taekwondo meer. Maar ik probeer die topsportmentaliteit van toen volop te gebruiken in mijn academische loopbaan”, besluit Martijn.

Recent nieuws

Corona-update 27 juni

Vanaf 27 juni startte de zomerversoepelingen. We lijsten de belangrijkste zaken voor jullie hieronder kort op per leeftijd.

Lees meer
Club in de kijker: Mudukwan Academy

In juni zetten we voor u de club Mudukwan Academy uit Brussel in de kijker! Wij spraken met hoofdtrainer Moustapha Akkouh. Een man die dag in, dag uit met olympisch taekwondo bezig is op alle niveaus.

Lees meer
Afscheidsinterview Nicholas Corten

Nicholas Corten heeft een punt gezet achter zijn topsportloopbaan! Samen met Taekwondo Vlaanderen blikt hij nog één keer terug op zijn afscheid.

Lees meer
Corona-update 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni gaan de volgende versoepelingen in. Maar wat betekent dit voor jouw club?

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Salaheddine Bensalah?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we met ex-topsporter Salaheddine Bensalah. De ex-jeugdkampioen uit Antwerpen staat binnenkort voor de klas en geeft ook training bij zijn moederclub Taekwondo Progress Antwerpen.

Lees meer
Infosessie G-sport in mijn club

Tijdens deze infosessie geven we meer informatie over G-sport in de club, de G-sport-werking van TKDV en ons heuse G-sport project!

Lees meer
Interview met Hanne Jacobs van AWEL vzw

Taekwondo Vlaanderen, KTA Taekwondo en Range Sports sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de Online Belgian Open Taekwondo. Een deel van de opbrengst ging naar de vzw AWEL. Waarom net dat goede doel werd gekozen, leest u in dit artikel!

Lees meer
Club in de kijker Kukkiwon Bredene

In mei zetten we de West-Vlaamse club Kukkiwon Bredene in de kijker. Hoofdtrainer Shane Vermet (33) nam die functie destijds op toen hij amper 18 jaar was. Een unicum in het Belgische taekwondo.

Lees meer