Skip to main content

Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

28

Apr 2021

In de rubriek ‘Hoe zou het zijn met…’ gingen we deze maand op zoek naar ex-topsporter Martijn Willemsen (22). Martijn zette in een juni 2018 een punt achter zijn statuut als topsporter en besloot vanaf dat moment alles te zetten op zijn studies farmaceutische wetenschappen. Anno 2021 geeft Martijn zijn taekwondokennis door aan jonge atleten en staat hij aan de start van bruisende carrière in de wetenschap.  

Leden informatie

Martijn Willemsen maakte net als Nicholas Corten en Anke Gevers deel uit van een sterke lichting van de sparringschool Keumgang uit Diest. De Belg met Nederlandse roots boekte al knappe resultaten bij de jeugd en trok die lijn geruisloos door bij de senioren. Of wat dacht u van een gouden plak op de G1 van Polen in het jaar (2017) dat hij overschakelde van junioren naar senioren? Na een kwartfinale op het EK in Kazan in 2018 besliste Willemsen echter om een punt te zetten achter zijn topsportloopbaan? Martijn: “Ik had op dat moment bijna mijn eerste jaar Farmacie erop zitten en die combinatie met topsport taekwondo met die studies is bijzonder moeilijk. Een keuze tussen de twee drong zich op en dan was de meest realistische en rationele keuze die voor de studies. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb want ik voel dat ik nu aan het openbloeien ben in de academische wereld”, aldus Martijn.   

Taekwondo  

Toch is taekwondo niet verdwenen uit zijn leven? Martijn: “Zeker niet. Taekwondo was in mijn leven trouwens altijd meer een stabiliteit dan een doel. Ik train nog steeds bij mijn moederclub keumgang in Diest. Trainen of training geven, vraag je? Wel, het is een beetje hybride. Ik zie het liever als mijn ervaringen uit het topsport delen met de jonge atleten. Zowel op mentaal als technisch vlak. Bijvoorbeeld: welke trappen scoren makkelijk op het elektronische pantser? Van die praktische zaken waarvan ik denk dat ze echt iets opsteken. Voorts volg ik de resultaten van de huidige generatie topsporters nog steeds op de voet. Als er een livestream is van een groot tornooi, staat hij steevast open op mijn PC. Met Nicholas (Corten) heb ik trouwens nog regelmatig contact. We zijn nog steeds even goede vrienden en dat zal nooit veranderen,” vertelt Martijn.   

Wilrijk  

De Averbodenaar zat tijdens zijn eerste jaar Farmacie-Topsport taekwondo op kot in Wilrijk. Vandaag resideert hij nog steeds op datzelfde kot in Wilrijk. Topsport hoort er daar niet meer bij en zijn volle focus gaat nu naar de studies. Martijn:“Ik combineer een Bachelor én Masterjaar en loop daarnaast stage in een labo dat onderzoek doet in Drug Discovery via medicinale chemie. Ik heb nog twee Masterjaren voor de boeg en zal mijn Master Thesis bij een vooraanstaand labo in Californië in de Verenigde Staten realiseren. Hierna hoop ik een doctoraatplaats te kunnen bemachtigen. Het is mijn ambitie om op termijn professor te worden in een onderzoekslabo dat verbonden is aan de universiteit. Ik doe dan wel geen topsport-taekwondo meer. Maar ik probeer die topsportmentaliteit van toen volop te gebruiken in mijn academische loopbaan”, besluit Martijn.

Recent nieuws

Zomerregeling

In juli en augustus schakelt het secretariaat over naar een zomerregeling. Ontdek hier wat dit net betekent.

Lees meer
Opleiding tot club-API in najaar 2022

Samen met de vechtsportfederaties organiseren we dit najaar opnieuw de opleiding tot club-API.

Lees meer
Club in de kijker Chin Dojang Menen

Voor de club in de kijker van de maand juni hadden we een babbel met hoofdtrainer Freddy Degryse van de club Chin Dojang Menen.

Lees meer
"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer