Skip to main content

Hoe zou het zijn met...Amber Pannemans?

19

Feb 2021

In onze nieuwe rubriek ‘Hoe zou het zijn met...’ gaan we op zoek naar mensen die in het verleden nauw verbonden waren bij Taekwondo Vlaanderen, maar anno 2021 een kleine of grote stap hebben teruggezet. De eerste die de revue passeert in deze rubriek is ex-topsporter Amber Pannemans.

Leden informatie

Dag Amber, het is intussen 4 jaar geleden dat je stopte met topsport? 

Amber: “Stoppen met topsport was voor mij een moeilijke maar logische beslissing. Ik deed het zeker niet slecht op internationaal vlak (Amber behaalde in 2016 en 2017 twee medailles op G-wereldbekertoernooien), maar voluit voor mijn hogere studies ‘Leekracht LO en Informatica’ gaan leek mij de beste en meest rationele keuze die ik destijds kon maken. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.” 

Je nam geen definitief afscheid van taekwondo? We zien je naam nog regelmatig opduiken op TKDV-activiteiten? 

Amber: “Klopt. Ik ben nog steeds actief in de clubwerking van Pyong Won Diepenbeek. Ik geef les aan de groep 6-12-jarigen. Enorm leuk om te doen, die kindertrainingen. Ik haal er veel voldoening uit omdat je die jonge kids gaandeweg beter en beter ziet worden. En het is fijn dat ik tijdens deze pandemie kan blijven lesgeven. Als corona er niet is, geef ik ook soms les aan volwassenen.” 

Fijn dat je je kennis wil delen aan de jonge generatie! Ben je zelf ook nog actief?  

“Voor de pandemie trainde ik op maandag in een volwassenengroep onder coach Michael Thoelen. Dat is iets waar ik graag terug wil mee aanpikken als de maatregelen het weer toelaten. Instappen in het tornooicircuit? Dat is dan weer iets anders (lacht). Je weet wat ze zeggen hé: eens een topsporter, altijd een topsporter. Waarmee ik wil zeggen: als ik dat doe, wil ik geen mal figuur slaan als ex-topsporter. Dan wil ik ook een zeer degelijk niveau halen.” 

Heb je nog contact met je collega-topsporters van vroeger? 

Amber: “Laura Roebben is een streekgenote van mij en ze geeft ook les op onze club. Haar zie ik nog regelmatig. Met de anderen heb ik nu en dan contact op sociale media.” 

Ben je intussen afgestudeerd als leerkracht LO-informatica? 

“Bijna! Ik zit in mijn laatste jaar, maar de bedoeling is om nog daarna verder te gaan studeren en een Masterdiploma te bemachtigen. Op vlak van taekwondo doe ik nu de intstructeur B cursus. Door de pandemie is de praktijk even on hold gezet, maar de theorie heb ik al gehaald in november. In de toekomst wil ik mijn diplomalijst in het taekwondo nog graag wat aandikken. Dus jullie zijn bijlange nog niet verlost van mij (lacht)."

Dat horen we graag. Bedankt voor de fijne babbel! 

Recent nieuws

Hoe zou het zijn met...Amber Pannemans?

De 22-jarige Amber Pannemans maakte lange tijd deel uit van de topsportwerking sparring, maar besloot in 2017 alles op haar studies te zetten. Wij namen contact op met Amber om te horen hoe het vandaag met haar gaat?

Lees meer
Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

Op 29 maart is het weer webinar-tijd voor onze trainers.

Lees meer
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Zondag 28 februari is het tijd voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Lees meer
Interview met Jelle Vicca en Erik Baert over de talentdetectietrainingen

Da talentdetectietrainingen voor U13 in het sparring en poomsae in de wintermaanden waren een groot succes. Wij blikten met coaches Jelle Vicca en Erik Baert uitgebreid terug op de trainingen.

Lees meer
Belgian Open Poomsae 2021 - The Online Edition

Geen Belgian Open Taekwondo in Lommel dit jaar omwille van corona. Het goede nieuws is dat er dit jaar wel een Belgian Open Online Poomsae 2021 komt. En dat in het vaste weekend van de Belgian Open op 19, 20 en 21 maart.

Lees meer
Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer