Skip to main content

Een vleuge Colombia bij T-JOO in Elewijt

07

Jul 2023

‘Of wij interesse hadden om een leuk verhaal te brengen in de Taekwondo Contact over een Colombiaanse jongen die taekwondo beoefent bij T-JOO,’ was de vraag van hoofdtrainer Theo Huysmans. En of we dat interessant vonden. Wij spraken af met vader Gert (49) en zoon Daniel Steenssens (11) voor een babbel over het leven in Colombia, taekwondo en Orion de kat.

Club info

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan de Caraïbische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan. De hoofdstad is Bogota met zijn 7,18 miljoen inwoners. In die metropool woont ook het Belgisch-Colombiaanse gezin Steenssens dat momenteel voor een tijdje in Vlaanderen verblijft. Gert: “Ik ben geboren in Antwerpen maar woon al 15 jaar in Colombia. Ik verdien er de kost als technisch IT’er voor NGO’s ”, begint Gert zijn verhaal. “Ik heb in Colombia veertien jaar geleden ook mijn vrouw leren kennen en samen hebben we een zoon Daniel. Hij is inmiddels 11 en houdt van sport. Hij heeft al een aantal sporten geprobeerd en ongeveer een jaar geleden kwam hij af met taekwondo. Ik dacht dat het bij een bevlieging ging blijven maar hij doet het echt graag. We zitten thuis met een fan”, glimlacht Daniël.

T-JOO

Maar hoe komt Daniel dan terecht bij T-JOO in Elewijt? Gert:“Een à twee keer per jaar trekken we voor enkele weken naar België om de Belgische familie te bezoeken. De schoollessen voor Daniel blijven doorgaan via Google Classroom. Op vlak van sport en hobby’s hebben we even rondgekeken in de regio Mechelen naar een geschikte taekwondoclub. Die hebben we gevonden met T-JOO in Elewijt. De nadruk bij Daniel zijn Belgische club ligt iets meer op recreatie dan op het competitieve. In Colombia is het omgekeerd maar dat vinden wij helemaal niet erg.” Daniel bevestigt: “Ik vind het er erg leuk. Mijn club in Colombia volgt de regels van World Taekwondo net zoals mijn Belgische club. Er wordt bij ons wel gewerkt met extra kleuren in de gordelwerking.” Gert vult aan: “Bij zijn Colombiaanse club is het vooral gericht op sparring. De andere taekwondo-disciplines komen er minder aan bod.”

Vechtsport

Alhoewel Daniel helemaal verknocht is aan taekwondo, zit de liefde voor vechtsport niet in het bloed bij de familie Steenssens? Gert: “Ik heb vroeger een tijdje aan judo gedaan maar was niet zo sportief aangelegd. Daniel doet wel graag aan sport. Hij heeft ook een tijdje aan skeeleren gedaan maar met taekwondo lijkt hij nu echt zijn ding gevonden te hebben.” De familie Steenssens verblijft nu inmiddels al enkele weken in België. Wat missen ze het meest uit Colombia? Daniël: “Mijn kat Orion! Die begin ik nu toch erg hard te missen”, besluit Daniel.

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Caroline Volders vice-Europees kampioen

Caroline Volders heeft op het EK Taekwondo voor junioren een zilveren medaille veroverd in de klasse -55.

Lees meer
Brons voor Fenne Steenaerts op dag 1 EK Junioren in Tallinn

De Halense Fenne Steenaerts heeft brons veroverd in de klasse -46 op het EK Taekwondo voor junioren in Tallinn.

Lees meer
14/8 Brugdag TKDV office

14/8 en 15/8 (O.L.V.H.) is de TKDV office gesloten.

Lees meer
Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

Taekwondoschool Keumgang in het sparring en Chung Gun Wommelgem in het poomsae waren de winnaars van de interclub seizoen 20222-2023. Wij lieten de hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de sleutel naar het succes.

Lees meer
Ronde tafelgesprek Topsport

Op zaterdag 2 september organiseert Technisch Directeur Topsport, Dave Cook, een ronde tafelgesprek voor coaches. Thema van het gesprek: 'What does success look like?'

Lees meer
Een vleuge Colombia bij T-JOO in Elewijt

Daniel Steenssens (11) woont in Colombia maar beoefent nu voor een tijdje taekwondo bij de TKDV-club T-JOO in Elewijt.

Lees meer
Zomerregeling 2023

Tijdens de zomermaanden zal onze TKDV-office dagelijks geopend zijn van 9u-13u.

Lees meer
Club in de kijker Chingu Alken

Voor de club in de kijker van juni maakten we de korte verplaatsing van Hasselt naar Alken. Samen met hoofdtrainer Micahel Thoelen hadden we een leuke babbel over de club Chingu.

Lees meer