Skip to main content

Digitale lidkaarten

26

Jul 2022Leden informatie

Vanaf het seizoen 2022-2023 kiest Taekwondo Vlaanderen met volle overtuiging voor digitale lidkaarten. Dit wil zeggen dat je bij de start van het seizoen geen fysieke lidkaart meer zal ontvangen.

 

Waar vind je de digitale lidkaart terug? 

Ieder lid heeft zelf toegang tot het persoonlijk taekwondoïnplatform. Hierop kan het lid persoonlijke informatie terugvinden, een persoonlijke QR-code en de digitale lidkaart. Hiervoor moet het lid eerst de account activeren.

PS: Vind je jouw lidkaart niet terug? Geen paniek, ook de club kan deze bekijken, downloaden en aan jou bezorgen.  

 

Waarom digitale lidkaarten?

Onmiddellijk beschikbaar 

De digitale lidkaart is na de verwerking van het lidmaatschap onmiddellijk beschikbaar voor het lid én de clubbestuurder. Je moet dus niet langer wachten op de post. 
Wanneer een lid doorheen het seizoen een hogere graad behaalt wordt dit eveneens onmiddellijk zichtbaar op de digitale lidkaart. 

Leden hebben zelf toegang 

Een lid kan via het taekwondoïnplatform zelf de lidkaart en persoonlijke QR-code downloaden. Daarnaast kan de persoon de eigen gegevens zoals adres, telefoonnummer en emailadres beheren. 
Het toekennen van graden blijft uiteraard de taak van de hoofdtrainer. Leden kunnen wel hun huidige graad terugvinden op hun taekwondoïnplatform. 

Spaar het milieu 

Door het gebruik van digitale lidkaarten wordt de jaarlijkse productie-, verzend- en afvalstroom gereduceerd. Op deze manier verkleinen we samen onze voetafdruk. 

Alles mooi verzameld voor je club 

Clubs beschikken op elk moment over alle digitale lidkaarten van hun leden. Nooit geen lidkaarten meer kwijt!

Daarnaast kunnen leden zelf hun persoonlijke gegevens beheren. Heb je leden die verhuizen of van telefoonnummer veranderen? Dan hoeft de secretaris dit niet meer aan te passen.

Nieuwe leden kunnen bovendien lidmaatschap aanvragen bij een club, zelf hun persoonlijke informatie ingeven en hun account activeren. Dat is weer heel wat tijd gespaard.

Persoonlijke QR-code 

Ieder lid vindt eveneens een persoonlijke QR-code terug op het platform. Deze codes zullen gescand worden op activiteiten georganiseerd door TKDV. Zo kunnen we de aanwezigheidslijsten onmiddellijk digitaal bijhouden en besparen we ook hier opnieuw papier.

Recent nieuws

Seminarie met GM Kang Ik Pil

In het weekend van 4-5 februari 2023 komen GM Kang Ik Pil en Master Kambiz eindelijk terug naar België.

Lees meer
Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

Sarah Chaari veroverde op het WK Taekwondo in Mexico een gouden medaille in de klasse -62. De eerste vrouwelijke wereldkampioen in de geschiedenis van het Belgische taekwondo.

Lees meer
Ronde tafelgesprek & sparringsdag

Op 19 november vindt er een ronde tafelgesprek plaats voor coaches en trainers te Leuven, op 20 november kunnen atleten deelnemen aan een sparringstraining onder leiding van het topsportteam.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo De Tijgers

Voor de club in de kijker van oktober trokken we naar Rijkevorsel. Daar huist de club Taekwondo de Tijgers van de jonge hoofdtrainer Wannes Van Dooren.

Lees meer
Dag van de trainer

Zaterdag 10 december is het de 'dag van de trainer' in Gent.

Lees meer
Lancering nieuwe kwaliteitslabels

Deze week lanceren we twee nieuwe kwaliteitslabels voor de clubs.

Lees meer
Gezocht: nieuwe collega

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar een nieuwe algemeen coördinator.

Lees meer
Secretariaat gesloten

Het secretariaat zal gesloten zijn op maandag 31 oktober 2022.

Lees meer