Skip to main content

Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

21

Apr 2023

Een van de nieuwste clubs in het Vlaamse taekwondolandschap is de Lion’s Taekwondo Academy in Liedekerke! De club van hoofdtrainer Omar Sebatta (35) zag het levenslicht in 2019 en lijkt na een mooie start een vaste waarde te worden. Een babbel met Omar over zijn eerste stappen in de sport, de oorsprong van zijn mooie clubnaam en de toekomst van de club.

Club info

Omar vertelt:“Het sudderde al een tijdje in mijn hoofd om een eigen club op te richten. Ik heb even rondgekeken in de streek rond Brussel en heb mij dan gesetteld in Liedekerke. Ik heb daar een mooi complex gevonden in een regio waar nog geen club taekwondoclub is en waar we meerdere dagen per week terecht kunnen voor trainingen. De naam van de club? Enerzijds is het verwijzing naar mijn roots als Marrokaan. De bijnaam van de Marrokanen is de leeuwen van de Atlas, anderzijds ligt Liedekerke op het grondgebied Vlaanderen en is de leeuw daar ook een symbool van. De leeuw is ook een indrukwekkend dier. Genoeg redenen voor mij”, glimlacht Omar. 

Jongeren

Maar wat wij ons afvroegen: een club opstarten uit het niets in Liedekerke, hoe begin je daarmee? Sebbata: “Zoals elke nieuwe club, zeker? We hebben via sociale netwerken en via de gemeente Liedekerke de nodige inspanningen gedaan. Toen dat een keer begon te werken, heeft de mond-aan-mond reclame zijn werk gedaan. Ondertussen draaien we rond de 60 leden waarvan veel jongeren. Daar zijn we best tevreden mee”, vertelt Omar.  

Roots 

Omar leerde de sport kennen als 6-jarig kereltje in zijn geboorteland Marokko. “Ik ben op jonge leeftijd met taekwondo begonnen en was er onmiddellijk gek van. In 2008 was ik opgeklommen naar het juniorenteam van Marokko toen ik de kans kreeg om naar België te komen. Toen ik een beetje mijn draai gevonden had in in België, sloot ik mij aan bij een club in Sint-Agatha Berchem. Daarna ben ik naar Moustapha Akkouh zijn club gegaan. Onder hem heb ik ook internationale sparringwedstrijden gedaan van 2009 tot 2015. Ondertussen beschik ik ook over een derde dan en heb ik mijn eigen club. Ik mag niet klagen”, glimlacht  Omar. 

Allround-club 

Alhoewel Omar in zijn actieve sportcarrière actief was als sparringatleet, spreekt hij tegen dat Lion’s Academy een sparringclub is? Omar: “Zeker niet. Ik omschrijf ons liever als een allroundclub waar alles aan bod komt. Dat is ook zo. Kyorugi, poomsae maar ook hosinsul komt aan bod. Op zondagen organiseren we regelmatig stages waar ook mensen naartoe mogen komen die geen actief lid zijn van de club. Op die manier trekken we ook regelmatig nieuwe mensen aan”, aldus Omar die ook weinig concurrentie ondervindt van andere vechtsportclubs in de buurt. Omar: “Weet je, bij een eerste indruk zijn jongeren aangetrokken tot taekwondo. Ze zijn geprikkeld tot het flitsende, de trappen, onze sport ligt goed bij de kids. Onze toekomst? Die oogt goed. Ik ben nog vrij jong maar toch schakel ik nu al jongvolwassenen met talent in om onze kidsgroepen te trainen”, besluit Omar.  

Recent nieuws

Club in de kijker: Taekwondo Jongyeong

Voor de club in de kijker van april hadden we een leuke babbel met hoofdtrainer Fatiha Laalam van Taekwondo Jongyeong.

Lees meer
Webinar: een goede website hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Op maandag 06/05/2024 zal Jeffrey Excelmans jullie mee op pad nemen over hoe je het opzetten van een goede website het best aanpakt. Dit webinar wordt volledig gratis aangeboden.

Lees meer
Ronde tafelgesprek met technisch directeur topsport Dave Cook

Op zaterdag 20 april organiseert Dave Cook een nieuw rondetafelgesprek voor coaches en trainers. Met op zondag 2 juni een vervolg-praktijksessie. Ontdek er alles over.

Lees meer
Loting Open Challenge Cup Poomsae 2024

De loting voor de A-klasse is bekend. Ontdek ze hier.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Talentdetectieweekend Kyorugi

Op 10 en 11 februari is het tijd voor het talentdetectieweekend kyorugi. Ontdek er alles over.

Lees meer
Loting A-klasse Keumgang Open Poomsae 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Startschot The Factory is officieel gelost

Alles wat u wilde weten over The Factory, het gloednieuwe topsportproject, vroegen we aan Johan Alles en Dave Cook.

Lees meer