Skip to main content

Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

21

Apr 2023

Een van de nieuwste clubs in het Vlaamse taekwondolandschap is de Lion’s Taekwondo Academy in Liedekerke! De club van hoofdtrainer Omar Sebatta (35) zag het levenslicht in 2019 en lijkt na een mooie start een vaste waarde te worden. Een babbel met Omar over zijn eerste stappen in de sport, de oorsprong van zijn mooie clubnaam en de toekomst van de club.

Club info

Omar vertelt:“Het sudderde al een tijdje in mijn hoofd om een eigen club op te richten. Ik heb even rondgekeken in de streek rond Brussel en heb mij dan gesetteld in Liedekerke. Ik heb daar een mooi complex gevonden in een regio waar nog geen club taekwondoclub is en waar we meerdere dagen per week terecht kunnen voor trainingen. De naam van de club? Enerzijds is het verwijzing naar mijn roots als Marrokaan. De bijnaam van de Marrokanen is de leeuwen van de Atlas, anderzijds ligt Liedekerke op het grondgebied Vlaanderen en is de leeuw daar ook een symbool van. De leeuw is ook een indrukwekkend dier. Genoeg redenen voor mij”, glimlacht Omar. 

Jongeren

Maar wat wij ons afvroegen: een club opstarten uit het niets in Liedekerke, hoe begin je daarmee? Sebbata: “Zoals elke nieuwe club, zeker? We hebben via sociale netwerken en via de gemeente Liedekerke de nodige inspanningen gedaan. Toen dat een keer begon te werken, heeft de mond-aan-mond reclame zijn werk gedaan. Ondertussen draaien we rond de 60 leden waarvan veel jongeren. Daar zijn we best tevreden mee”, vertelt Omar.  

Roots 

Omar leerde de sport kennen als 6-jarig kereltje in zijn geboorteland Marokko. “Ik ben op jonge leeftijd met taekwondo begonnen en was er onmiddellijk gek van. In 2008 was ik opgeklommen naar het juniorenteam van Marokko toen ik de kans kreeg om naar België te komen. Toen ik een beetje mijn draai gevonden had in in België, sloot ik mij aan bij een club in Sint-Agatha Berchem. Daarna ben ik naar Moustapha Akkouh zijn club gegaan. Onder hem heb ik ook internationale sparringwedstrijden gedaan van 2009 tot 2015. Ondertussen beschik ik ook over een derde dan en heb ik mijn eigen club. Ik mag niet klagen”, glimlacht  Omar. 

Allround-club 

Alhoewel Omar in zijn actieve sportcarrière actief was als sparringatleet, spreekt hij tegen dat Lion’s Academy een sparringclub is? Omar: “Zeker niet. Ik omschrijf ons liever als een allroundclub waar alles aan bod komt. Dat is ook zo. Kyorugi, poomsae maar ook hosinsul komt aan bod. Op zondagen organiseren we regelmatig stages waar ook mensen naartoe mogen komen die geen actief lid zijn van de club. Op die manier trekken we ook regelmatig nieuwe mensen aan”, aldus Omar die ook weinig concurrentie ondervindt van andere vechtsportclubs in de buurt. Omar: “Weet je, bij een eerste indruk zijn jongeren aangetrokken tot taekwondo. Ze zijn geprikkeld tot het flitsende, de trappen, onze sport ligt goed bij de kids. Onze toekomst? Die oogt goed. Ik ben nog vrij jong maar toch schakel ik nu al jongvolwassenen met talent in om onze kidsgroepen te trainen”, besluit Omar.  

Recent nieuws

Office Taekwondo Vlaanderen gesloten op 19 mei

Taekwondo Vlaanderen maakt de brug op vrijdag 19 mei.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 13/05/2023

De loting van de A-klasse voor het BK Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Korean Ambassador's Cup zkt deelnemers

De Korean Ambassador's Cup op zondag 21 mei. Dat is poomsae voor iedereen in een plezant kader. Schrijf je nu in voor het te laat is.

Lees meer
Manuel Pollet naar WK Taekwondo in Baku

Manuel Pollet van Ilyo Aarschot heeft officiële bevestiging gekregen dat hij geselecteerd is voor het WK taekwondo in Baku, Azerbeidzjan.

Lees meer
Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

In de maand april zetten we de Lion's Taekwondo Academy uit Liedekerke in de kijker. We hadden met hoofdtrainer Omar onder andere over zijn roots in het taekwondo en de oorsprong van zijn mooie clubnaam.

Lees meer
Meerdaags taekwondokamp voor jeugd in de zomer

KAVVV&FEDES organiseert samen met Taekwondo Vlaanderen in de zomervakantie van 2023 een meerdaagse taekwondostage voor jeugd van 7 tot 21 jaar in Brugge.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Voor de club in de kijker van maart trokken we naar Antwerpen voor een babbel met hoofdtrainer Kara Kuduret van de club Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Lees meer
CREW gezocht voor Open Hanmadang 2023

Op 29 april is het weer tijd voor onze Open Hanmadang te Turnhout. Om deze competitie in goede banen te leiden zijn we nog op zoek naar enkele helpende handen.

Lees meer