Skip to main content

Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

27

Jan 2021

Nadat we in de maand december een virtueel ommetje maakten langs West-Vlaanderen voor een club in de kijker van Kourosh Roeselare, houden we nu voor de eerste keer halt in Vlaams-Brabant. Daar traint in de gemeentelijke sportzaal van Pellenberg de club Jibjung Taekwondo van hoofdtrainer Kristof Tamsin (43). Een kennismaking met de club die de slogan ‘Taekwondo, één grote familie’ tot in de perfectie belichaamt. 

Club info

Dag Kristof, er zijn hier al heel wat clubs gepasseerd die al lang meegaan. Jibjung Taekwondo daarentegen is nog een bijzonder jonge club (geboren in 2017). Vertel eens? 

“Mijn vrouw Valerie en ikzelf zijn afkomstig van West-Vlaanderen. Om professionele redenen zijn we na onze studies verhuisd naar de regio Leuven. Met taekwondo maakten we voor het eerst kennis in één van de clubs van Meester Chin Yun Sup. Na onze verhuis naar Vlaams-Brabant besloten we onze hobby verder te zetten en sloten we ons aan bij Nong Jang. Na jaren lid te zijn geweest, gaven we daar ook les. Na verloop van tijd groeiden we een beetje uit elkaar met het bestuur van de club en besloten we onze eigen club te openen.” 

Hoe verliep dat proces? 

“Wij wonen in de gemeente Lubbeek en zijn dan beginnen rondkijken naar mogelijke locaties in de omgeving. Uiteindelijk viel de keuze op de gemeentelijke turnzaal in Pellenberg. We zijn daar begonnen met 10 leden, waaronder ikzelf, mijn vrouw, mijn dochter en mijn zoon, maar we zijn vrij snel gegroeid naar een 40-tal leden. Dat ging uiteraard niet vanzelf. We proberen via initiaties op scholen en allerlei acties om ons ledenbestand te laten groeien. Nu is corona natuurlijk een grote spelbreker. Laten we hopen dat dit na de zomer achter de rug is.” 

Kan een nieuwkomer bij Jibjung proeven van alle disciplines uit het taekwondo? 

“Ja! Dat was één van de doelstellingen van Valerie en mij bij de oprichting van Jibjung. Een zo breed mogelijk gamma van taekwondo aanbieden. We durven in één training verschillende disciplines aanbieden. Het kan dat we een les beginnen met kyorugi en de les eindigen met breektesten. Bij ons is het niet één dag poomsae en de andere dag zelfverdediging. We proberen te variëren binnen één les.” 

Uit welke leeftijdsgroep komen de leden van Jibjung vooral? 

“Bij de start van de club, lag de focus op de jeugd. Eerst was er een leeftijdsgroep 8 tot 16 maar door de coronamaatregelen is dat ondertussen geëvolueerd naar U12 en +12. Leuk is dat ondertussen al drie moeders van kinderen van de club zich ook hebben aangesloten. Dus nu is de boodschap: wie mee wilt komen trainen, die integreren we in het verhaal. Jibjung is een familieclub. Mijn vrouw, mijn dochter en ikzelf zijn ermee begonnen. Het zou gek zijn als we de familieleden van onze leden dan ook niet welkom heten.” 

Doen jullie mee aan wedstrijden? 

“In coronavrije tijden is het ons doel om aan een drietal wedstrijden per jaar deel te nemen, zowel kyorugi als poomsae. In de nabije toekomst was het plan om met enkele atleten aan de Open Hanmadang deel te nemen. Afwachten of het kan doorgaan.” 

Slotvraag: voor wat staat jullie naam Jibjung? 

“Voor concentratie. Concentrated power. Voor alles in het taekwondo heb je concentratie nodig. Jibjung is taekwondo!” 

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer
Fit en gezond het nieuwe jaar in

2021 nadert zijn einde! Tijdens de feestdagen genieten we meestal van veel lekker eten en drinken met onze naasten. Ons lichaam is dit echter niet gewend. In dit artikel leest u hoe u de feestdagen fit en gezond doorkomt.

Lees meer
Poomsae talentdetectietraining voor jeugd

Na een succesvolle eerste editie staat ondertussen ook de tweede poomsae talentdetectietraining al op de planning.

Lees meer