Skip to main content

Club in de kijker: Chon Ji Schilde

23

Apr 2021

De maand loopt af en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe club in de kijker. Deze keer gingen we langs in Schilde voor een virtueel bezoek aan de club Chon Ji.

Club info

Lidnummer 3! Dat cijfer staat er te blinken achter de naam van Chon Ji Schilde als we de naam van de club ingeven in ons ledensysteem. Een van de eerste clubs bij de federatie dus! Leden van het eerste uur met lidnummers 11 en 13, respectievelijk Dirk Smets en Fred Van Eesbeke, beoefenen er de dag van vandaag nog steeds hun favoriete sport. Kortom, Chon Ji Schilde, dat Hemel en Aarde betekent, is een club met een rijke geschiedenis!

Van jiu-jitsu naar taekwondo

Dat bevestigt ons ook de huidige hoofdtrainer Eric Ceunis (55). “Het ontstaan van de club gaat al terug tot ergens in de jaren 70”, vertrouwt Eric ons toe. “Ikzelf ben erbij gekomen in 1988. Ik had destijds al eerder geproefd van judo en jiu-jitsu. Op een bepaald moment kwam het zo uit dat ik omwille van mijn job niet meer tijdens de week kon gaan trainen. De taekwondoclub in Schilde trainde destijds op zondag en dat kwam mij perfect uit. De eerste stap was gezet en ik ben er nooit meer vertrokken”, glimlacht Eric.

Zevende dan?

Taekwondo had dus snel een plek in zijn hart veroverd. Maar hij wilde om nog één specifieke reden graag doorgroeien in de Koreaanse krijgskunst. Eric:“Bij die andere vechtsporten had ik niet het gevoel dat ik mijn hele pad had afgewerkt. Dat wilde ik bij taekwondo wel absoluut doen. In 1994 heb ik mijn zwarte gordel gehaald en toen vroeg Dirk Smets mij of ik interesse had om trainer te worden. In 2006 is de club omgevormd tot een VZW door Philippe Mathieu, Jan Van Eeckhoven en mezelf en ben ik hoofdtrainer geworden. Ondertussen heb ik ook mijn zesde dan. Of er nog een zevende dan komt? Normaal zou ik volgend jaar voor mijn zevende dan kunnen gaan. Dan ben ik 56 jaar. Gaat dat nog lukken? (mijmert) Ik heb er eigenlijk wel zin in”, vertelt Eric.

Zuid-Korea in een notendop

Anno 2021 draait Chon Ji Schilde met een gemiddelde van 55 à 60 leden. Eric: “In onze club wordt  taekwondo hoofdzakelijk vanuit een recreatieve basis beoefend. We doen alles wat taekwondo te bieden heeft. En als er iemand van de leden aangeeft ‘ik wil graag binnen x-aantal tijd competitie gaan doen in sparring of poomsae’ zullen we die persoon ook graag klaarstomen hiervoor. Geen probleem! Kortom, we spelen in wat de leden willen. De Koreaanse vechtsport Hapkido maakt ook een klein onderdeel uit van ons lessenpakket. Voor mensen die zich niet kunnen vinden in het trappen en het iets rustiger willen aanpakken. Dat vertaalt zich ook in onze leden. Met onze vier trainers geven we les aan mensen van 7 tot 70 jaar”, besluit Eric.

Recent nieuws

Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we ex-topsporter Martijn Willlemsen. Vandaag geeft hij zijn ervaringen door aan jonge atleten en gaat hij voluit voor een carrière in de academische wereld.

Lees meer
Corona-update 26 april 2021

Vanaf vandaag, 26 april, gaan er enkele versoepelingen van start. Ontdek hier wat dit concreet inhoudt voor je club.

Lees meer
Club in de kijker: Chon Ji Schilde

Voor de club in de kijker van april reizen we van het Limburgse Bilzen naar de provincie Antwerpen. In de mooie gemeente Schilde is daar al sinds jaar en dag de club Chon Ji Schilde gevestigd. Wij babbelden met hoofdtrainer Eric Ceunis over de rijke geschiedenis van de club, de nadruk op recreatieve sportbeoefening en gelukkige leden van 7 tot 70 jaar.

Lees meer
Webinar 'Blessurepreventie'

Op 27 mei staat er opnieuw een interessante webinar op de planning.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Karim Dighou?

Ex-topsportcoach Karim Dighou werkt en woont nu aan de andere kant van de wereld in Australië! Wij vroegen ons af hoe het met hem ging en namen contact op. Het relaas van die babbel vindt u hier.

Lees meer
Club in de kijker: Academy Pyong Won

Voor de club in de kijker van de maand maart maakten we een virtueel ommetje langs Academy Pyong Won in Bilzen. Wij spraken er met hoofdtrainer Nathalie Schils over all-round taekwondo, kidstrainingen en alles doen voor een lach op de gezichten te toveren.

Lees meer
Corona-update 25 maart 2021

Op 27 maart wordt een 'paaspauze' ingelast. Ontdek snel wat dit betekent voor jouw sportclub.

Lees meer
Corona-update 22 maart 2021

Vrijdag 19 maart werd er beslist om de huidige maatregelen opnieuw te verstrengen.

Lees meer