Skip to main content

Club in de kijker: Academy Pyong Won

26

Mar 2021

Voor de club in de kijker van maart trokken we voor de tweede keer in deze reeks naar de provincie Limburg. In de stad Bilzen maakten we kennis met  de club met de lange maar zeer mooie naam Academy Pyong Won! Wij spraken af met hoofdtrainer Nathalie Schils. Een dame om u tegen te zeggen op vlak van taekwondo. Houder van een zesde dan, ex-sparringsatlete én zeer bedreven in poomsae.

Club info

Taekwondo maakt een belangrijk deel uit van het leven bij de familie Schils. Voor Nathalie Schils (46) kwam de taekwondokriebel er toen zij als 16-jarige tiener op zoek was naar een nieuwe hobby. Nathalie:“Samen met mijn broer Andy, die al eerder van taekwondo had geproefd, sloot ik mij aan bij de taekwondoclub Pyong Won van toenmalig hoofdtrainer Erik Mengels. Ik was meteen verkocht! Aanvankelijk focuste ik mij op sparring, in een later stadium ging ik mij meer richten op poomsae en het behalen van een hoge gordel.  Ondertussen kreeg ik ook de smaak van het training geven te pakken. In 2016 heb ik de fakkel van hoofdtrainer overgenomen van mijn broer Roald.  Mijn beide broers zijn ongeveer 10 jaar met succes hoofdtrainer geweest van onze club, wij zijn een echte familieclub", aldus Nathalie.

“All-round club”

“Pyong Won is de perfecte naam voor onze club”, vertelt Nathalie over de clubnaam die al sinds het ontstaan van de club meegaat. "Het mooie aan taekwondo is immers het uitgebreid aanbod aan mogelijkheden binnen deze sport, van sparring, poomsae, hosinsul tot breektechnieken, conditie en lenigheid. We proberen het aanbod binnen de club daarom ook zo uitgebreid mogelijk te houden.  Dankzij een hecht team van veelzijdige trainers, spelen we graag in op de vraag van onze leden als zij zich willen specialiseren, zonder echter het totaalplaatje uit het oog te verliezen.”  

Kleutertrainingen

Het valt ons op dat bij Academy Pyong Won kinderen al op zeer vroege leeftijd terecht kunnen op de club voor trainingen. Taekwondoles geven aan 4-jarigen, het lijkt ons een uitdaging? Nathalie: “We zijn een drietal jaar geleden gestart met trainingen voor kleuters en die zijn een groot succes. In deze lesjes staat veel bewegen en plezier beleven centraal, maar daarnaast is er uiteraard ook  aandacht voor de basisvaardigheden van taekwondo. We zien dat de kinderen die doorgroeien naar de volgende leeftijdsgroep (7 tot 12 jarigen) een mooie voorsprong hebben op de andere, missie geslaagd denk ik dan”, vertelt Nathalie. 

“Alles voor de glimlach”

Net als bijna elke andere hoofdtrainer geeft ze aan dat het niet vanzelfsprekend is om de jonge taekwondoïns op de club te houden als de volwassen leeftijd nadert. Nathalie:“Dat is inderdaad een uitdaging waar wij en veel clubs tegenwoordig denk ik mee te maken hebben en niet enkel binnen onze sporttak.  Een goede communicatie met alle betrokkenen is daarom zeer belangrijk.  Als we zien dat de leden met plezier komen trainen, dat we hen zien groeien, en ze hun doelstellingen proberen te halen, van welke aard deze ook zijn, dan zijn wij ook tevreden. Dat we dit coronatijdperk maar snel achter ons kunnen laten zodat we terug in normale omstandigheden kunnen trainen en ook terug de gezellige nevenactiviteiten kunnen organiseren.” hoopt Nathalie samen met iedereen van ons.

Bedankt voor het gesprek.  

Recent nieuws

Club in de kijker: Academy Pyong Won

Voor de club in de kijker van de maand maart maakten we een virtueel ommetje langs Academy Pyong Won in Bilzen. Wij spraken er met hoofdtrainer Nathalie Schils over all-round taekwondo, kidstrainingen en alles doen voor een lach op de gezichten te toveren.

Lees meer
Corona-update 25 maart 2021

Op 27 maart wordt een 'paaspauze' ingelast. Ontdek snel wat dit betekent voor jouw sportclub.

Lees meer
Corona-update 22 maart 2021

Vrijdag 19 maart werd er beslist om de huidige maatregelen opnieuw te verstrengen.

Lees meer
Webinar 'Antidoping'

Op 29 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met het vechtsportplatform een nieuwe webinar.

Lees meer
Interview met Vera Moens over Online Belgian Open Poomsae

Volgend weekend is er de eerste Online Belgian Open Poomsae! Wij vroegen ons af hoe dat in zijn werk gaat voor de scheidsrechters? Wie beter dan Grootmeester Vera Moens om onze vragen hierover te beantwoorden.

Lees meer
Nicolas Corten verovert brons op G1 Ramus Open in Sofia

Brons voor Nicolas Corten op de Ramus Open G1 in Sofia. Alles over zijn Bulgaarse avontuur en de sportieve toekomstplannen op korte termijn leest u in dit artikel.

Lees meer
Corona-update: 8 maart 2021

Ontdek de nieuwe maatregelen die vanaf 8 maart van kracht zijn.

Lees meer
Interview Kyun Eun Park

Kukkiwon heeft sinds november 2020 met Kyun Eun Park een nieuwe ambassadrice in Brussel. Wij maakten kennis met de dame en ontdekten dat ze staat te popelen om elk hoekje van België te ontdekken en de rek met chocolade in onze supermarkten al gevonden heeft.

Lees meer