Skip to main content

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

17

Nov 2022

De amper 18-jarige Sarah Chaari uit Charleroi heeft op dinsdag 15 november een historische prestatie geleverd! Op het WK Taekwondo in Mexico pakte ze de wereldtitel in de klasse -62. Knap van de jongedame die in augustus nog wereldkampioen werd bij de junioren. 

Leden informatie

Normaal duurt het even in taekwondo voor je de stap omhoog van junioren naar senioren hebt verteerd. Maar niets daarvan voor Sarah Chaari. In hetzelfde jaar dat ze de wereldtitel veroverde bij de junioren, pakt ze dus ook de wereldtitel bij de senioren. Ongezien en nooit gebeurd in het internationale taekwondo! Omdat ze meteen top was in het wereldbekercircuit bij de start van het seizoen was ze wel meteen naar voren geschoven als één van de schaduwfavorieten voor het WK in Mexico. Haar gouden zegetocht in Guadalajara werd ingezet met zeges tegen de Verenigde Staten, Duitsland en het sterke China. In de halve finales klopte ze de Britse Powell in een nagelbijter en ook de finale tegen de Griekse verrassing Sarvanaki, werd een thrillerzege.  

Proficiat Sarah Chaari, proficiat aan haar moederclub Tollyo Academy, proficiat ABFT, proficiat Team Belgium vanwege Taekwondo Vlaanderen. 

Recent nieuws

Loting A-klasse Open Poomsae Diest 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Talentdetectieweekend Kyorugi

Op 10 en 11 februari is het tijd voor het talentdetectieweekend kyorugi. Ontdek er alles over.

Lees meer
Loting A-klasse Keumgang Open Poomsae 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Startschot The Factory is officieel gelost

Alles wat u wilde weten over The Factory, het gloednieuwe topsportproject, vroegen we aan Johan Alles en Dave Cook.

Lees meer
Het secretariaat van TKDV gaat er even tussenuit

Wij sluiten de deuren tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Club in de kijker: T-JOO

Voor de laatste club in de kijker van 2023 trokken we naar T-JOO, een gezellige club pal op de grens van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Lees meer
Kickstart jouw ledenwerving

Webinar rond marketing & communicatie voor taekwondoclubs

Lees meer
Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer