Taekwondo Vlaanderen trainingen

De Taekwondo Vlaanderen trainingen worden gecombineerd worden met de workshops voor het danexamen. Op zich zijn het twee aparte zaken, maar beiden worden op 1 dag gecombineerd zonder dat er ingeboet wordt aan kwaliteit en persoonlijke begeleiding voor de kandidaat voor een danexamen. Het samenvoegen van workshops en Taekwondo Vlaanderen trainingen werd beslist nadat meerdere malen door trainers werd aangegeven dat de kalender overvol zat met activiteiten. 

A. Taekwondo Vlaanderen trainingen

De Taekwondo Vlaanderen trainingen vinden telkens plaats tussen 10u00 en 12u00 in Sint-Katelijne-Waver.
Er wordt gestart met een gezamenlijk opwarming, vervolgens worden de groepen ingedeeld per discipline. Er wordt in principe training gegeven in de volgende 3 disciplines: poomsae, kyorugi en special techniques. Er is ook een speciale jongerengroep poomsae voorzien voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.
Na 1 uur kan er doorgeschoven worden naar een andere discipline maar dit is niet verplicht. Men kan dus ofwel 2x 1uur training volgen in 2 verschillende disciplines, ofwel kan men 2uur training volgen in dezelfde discipline.

Tijdens het eerste uur komt de basis per discipline aan bod, tijdens het tweede uur volgt een specifieke training per discipline. Hou hier rekening mee indien je wenst door te schuiven.

Deelnamevoorwaarden:

  1. In het bezit zijn van een geldig Taekwondo Vlaanderen lidmaatschap;
  2. Minstens 10 jaar zijn (m.u.v. jongerengroep poomsae 8-12 jaar);
  3. Minstens 8ste kup of gele gordel hebben.

Praktisch:

  1. De trainingen starten stipt om 10u00 - Gelieve dus ten laatste tegen 9u45 aanwezig te zijn helemaal achteraan in de omnisporthal.
  2. Trainers verzamelen op voorhand de lidboekjes van hun clubleden en geven deze af voor de opwarming start. Na de training kan men deze terug ophalen.
  3. Voor het onderdeel kyorugi dient men eigen beschermingsmateriaal mee te brengen.
  4. Locatie: Sporthal Heiveld, Dreefvelden 1, Sint-Katelijne-Waver.

Verloop van de TKDV-training:

09u45 - 09u55: aankomst + verzamelen licentieboekjes
09u55 - 10u15: verwelkoming + opwarming
10u15 - 10u20: leden nemen plaats in het onderdeel naar keuze
10u20 - 11u05: start lesdeel 1
11u05 - 11u10: leden nemen plaats in het onderdeel naar keuze
11u10 - 11u55: start lesdeel 2
11u55 - 12u00: mededelingen + eind stage/workshop

De data van de Taekwondo Vlaanderen trainingen kan u terugvinden op de kalender van Taekwondo Vlaanderen. 

Niet Taekwondo Vlaanderen leden die wensen deel te nemen aan de Taekwondo Vlaanderen trainingen, dienen eerst contact op te nemen met Taekwondo Vlaanderen: Annelies Van Hoofstat | recreatie@taekwondo.be | 011 87 09 19

 

B. Workshops ter voorbereiding van het danexamen

Op hetzelfde moment vinden de workshops voor het danexamen plaats. De structuur van de workshops loopt parallel met de structuur van de Taekwondo Vlaanderen training.  Men kan dus kiezen of men de workshop poomsae, special techniques en/of kyorugi wil volgen.
Na 1 uur workshop kan men ofwel doorschuiven naar een andere workshop of Taekwondo Vlaanderen training, ofwel blijft men in dezelfde discipline de workshop volgen.
Belangrijk om weten is dat de kandidaten voor het examen apart begeleid worden. Dit betekent dat er dus een volwaardige workshop ter voorbereiding van het examen gegeven wordt.

Kandidaten voor het danexamen zijn zelf verantwoordelijk om hun aanwezigheden op de workshops te bewijzen adhv dit formulier (klik hier). Print dit document uit en laat dit ondertekenen na afloop van de training door degene die de training heeft gegeven (dit moet iemand van het dancollege zijn). Het is belangrijk dat je dus in de juiste groep meetraint (groep voor de workshops voor het danexamen en niet voor de Taekwondo Vlaanderen training - dit wordt aangekondigd na de opwarming). Enkel als je deelneemt aan het eerstvolgende danexamen dien je dit document te laten ondertekenen. Dit formulier dient ten laatste 5 werkdagen voor het danexamen naar het secretariaat verstuurd te worden per mail of per post: recreatie@taekwondo.be | Taekwondo Vlaanderen, H. Van Veldekesingel 150/73, 3500 Hasselt

De datum van het danexamen kan u terugvinden op de kalender van de Taekwondo Vlaanderen. 

Meer info over het danexamen.

De workshops staan enkel open voor Taekwondo Vlaanderen leden die aan het eerstvolgende danexamen zullen deelnemen. 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15