VTB-training/workshop - 15 mei 2016

15/05/2016

“Driemaal is scheepsrecht” op onze 3de VTB-training!

Beste Taekwondoka,

“Driemaal is scheepsrecht”, is het spreekwoordelijk gezegde waarmee we deze keer onze aanwezige Taekwondo atleten officieel welkom heten in onze Belgian Taekwondo Familie. We mochten deze keer vanuit onze “Vlaamse Taekwondo Bond” meer dan 140 Taekwondo’ins ontvangen die er voor dag en dauw, maar deze keer wel onder een bewolkte hemel, super gemotiveerd en vol verwachting in de startblokken stonden om door onze VTB trainers begeleidt te worden in de “Martial Arts” van Taekwondo. Ja, je leest het goed “Martial Arts” waarbij we vanuit de VTB telkens alle disciplines aanbieden en die elk Taekwondoka tot een volwaardig “Martial Art” atleet (om)vormt.

Hoe het komt dat we elke keer meer Taekwondo’kas mogen ontvangen? De mondelinge reclame binnen de clubs, de communicatie & media rond het geheel, de nieuwsgierigheid, het aanbod, de flexibiliteit van keuze, de kwaliteit, de samenhorigheid, het wederzijdse respect, … who knows maar we stellen vast dat deze stages zijn nut bewijzen om onze clubs en andere clubs te begeleiden in de  uniformiteit en uitvoer van technieken binnen de vrij complexe wereld van “Taekwondo Martial Arts”.

Ik zag deze keer niet alleen bekende gezichten maar ook nieuwe gezichten op onze VTB stage wat ons als bond alleen maar gunstig stemt.

Deze keer konden de disciplines Kyorugi met meesters Chin Yun Sup & Eddy Collier, Special Techniques met meester Ludo Sempels en Benny Nuyens op meer recreanten rekenen terwijl Hanmadang opnieuw door Frederik Van Vlaenderen van het Belgisch demo team opgevangen iets minder volk had. Poomsea met meester Chris Thoen en meester Erik Baert voor de DAN-graden en Poomsea voor de KUP graden (-12 jaar) met Els Schepens en Sean Joye bleven eerder status quo. Deze keer konden we eveneens op de steun rekenen van meester René Vivet, tevens trainer van de regionale Poomsae trainingen, die met de kup-graden Poomsea +12 jaar aan de slag ging met ondersteuning van Marc Raymaekers.

Helaas was dit onze laatste stage van dit seizoen en de medewerkers van de Vlaamse Taekwondo Bond gaan nu in samenspraak met de Sport Technische Commissie deze combo-workshops evalueren en bijsturen waar nodig.

Verder willen we onze DAN-kandidaten veel succes toewensen bij hun volgende DAN- examen en wij hopen jullie allen opnieuw te mogen verwelkomen op één van onz

volgende stages. Datums volgen later nog, dus houdt onze website  https://www.taekwondo.be/ in het oog tijdens de verlofperiode.

Tot slot willen we onze huis-fotograven van Jong Saeng (Marc De Pauw & Marc De Meyer) beter bekend als de M&M’s van Jong Saeng aan jullie voorstellen en deze personen een gezicht geven binnen onze Belgian Taekwondo Familie.