Poomsae wedstrijdwerking

Regionale trainingen

De Poomsaewedstrijdcommissie onder leiding van Louis Michez organiseert maandelijks regionale poomsaetrainingen om atleten voor te bereiden op internationale poomsaewedstrijden.

Alle Taekwondo Vlaanderen atleten vanaf 4de kup en die taegeuk 1-8 kennen en die als doel hebben om aan internationale wedstrijden deel te nemen, zijn welkom.

De Poomsaewedstrijdcommissie bestaat uit 4 commissieleden: Louis Michez (coach, 8ste dan), Vera Moens (trainer, 8ste dan), René Vivet (trainer, 7de dan) en Dirk Smets (trainer, 5de dan).

Tijdens de regionale trainingen worden er geen poomsaes aangeleerd, deze moeten gekend zijn. Als je poomsaes wil leren of herhalen, kan je altijd terecht op de Taekwondo Vlaanderen trainingen (zie kalender).

De focus van de regionale trainingen ligt op de afwerking, precisie, techniek en uitstraling. De ervaren regionale trainers zullen de atleet hier in begeleiden en voorbereiden op de belangrijke aspecten in competitieverband.

Niet Taekwondo Vlaanderen leden die wensen deel te nemen aan de regionale trainingen, dienen eerst contact op te nemen met het secretariaat: Annelies Van Hoofstat | recreatie@taekwondo.be | 011 87 09 19

 

Poomsaewedstrijden

Taekwondo Vlaanderen leden kunnen deelnemen aan poomsaewedstrijden georganiseerd in binnen- en buitenland. Taekwondo Vlaanderen wedstrijden worden aangekondigd op Martial Event of TPSS. G1-tornooien staan aangekondigd op Simply Compete.

Het Taekwondo Vlaanderen poomsaereglement vindt u hier.

 

Nationaal selectiereglement poomsae

Het hoogste doel van een poomsae atleet is deelname aan een Europees- en/of Wereldkampioenschap. Om je hiervoor te selecteren bestaat er een TKDV-selectiereglement voor TKDV-atleten en een nationaal selectiereglement.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15